Daimler, Otomatikleştirilmiş Kamyonlarının Testine Başladı

9
7
1
1
0
Sürücüsüz araç teknolojisi için şu an henüz emekleme aşamasında desek de dünyaca ünlü otomotiv üreticileri yazılım mühendisliği firmalarıyla işbirliği yaparak bu yolda ilerlemeye devam etme konusunda kararlı. Bu firmalarda bir tanesi de Daimler.

Alman otomobil devi Mercedes-Benz’in arkasındaki firma olan Daimler, otomatikleştirilmiş kamyonlarının testlerine Virginia’da başladı. Testler araç dinamikleri, otomatik sistemlerdeki güvenlik sürüş eğitimleri ve tüm süreci gözetleyen mühendislerle yapılıyor.

Daimler’in otomatikleştirilmiş kamyonları robotik temelli girişim Torc Robotics ortaklığıyla geliştirildi. Kamyonlar, Torc tarafından sağlanan sürücüsüz sürüş yazılımından faydalanacak. Yapılan basın açıklamasına göre kamyonlar, Society of Automotive Engineers (Otomotiv Mühendisleri Topluluğu) tarafından belirlenen dördüncü seviye sürüş otomasyonu altında gelecek.

Seviye 4

Daimler sürücüsüz kamyon

Daimler AG’nin yönetim kurulu üyesi Martin Daum, “Seviye 4 kamyonları halka açık yollara getirmek toplumumuzun, ekonomimizin ve müşterilerimizin yararına güvenli ve güvenilir kamyonlar hedefimiz için büyük bir adım” ifadelerini kullandı.

Daimler Trucks, bu sene başlarında düzenlenen CES 2019’da dördüncü seviye otomasyon hedefini başarmak için 570 milyon dolarlık yatırım yapma planını duyurmuştu. Bu da Torc Robotics’in de bir parçasının olduğu Autonomous Technology Group’un (Otonom Teknoloji Grubu) kurulmasına öncülük etmişti.

Daimler Trucks Kuzey Amerika CEO’su Roger Nielsen, “Daimler’in güvenli ve güvenilir kamyonlar üretme uzmanlığını Torc’un dördüncü seviye araç mühendisliği konusundaki bilgisiyle birleştirerek gelecekte büyük işler başaracağımızdan şüphemiz yok. Tarihi beraber yazmak için geleceğe bakıyoruz. ABD’nin otoyolları, otomatikleştirilmiş sürüş teknolojisini geliştirmek için harika bir yer” dedi.

Daimler’in kendi otomatik sürüş teknolojisi şu an ikinci seviyede. Dolayısıyla araçlarında hâlâ bir sürücü bulunması gerekiyor. Direksiyon kontrolü yeteneği de önümüzdeki güncellemelerle sağlanacak ve 2020’nin ilk çeyreğinde geniş alanda kullanıma açılacak.

Kaynak : https://beebom.com/daimler-testing-automated-trucks/
9
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
1
1
0