Dead Island 2'nin Geliştirme Süreci Dambuster Studios'a Devredildi

7
2
1
1
1
İlk oyunu 2011 yılında piyasaya çıkan devam oyunu ise ilk olarak E3 2014 oyun fuarında tanıtılan ancak ondan sonra bir türlü geliştirme sıkıntılarını atlatamayan Dead Island’ın ikinci oyununun geliştirme aşaması Dambuster Studios’a devredildi.

THQ Nordic, bugün yaptığı açıklamada oldukça sıkıntılı bir hale gelen Dead Island 2’nin geliştirme sürecinin Dambuster Studios’a devredildiğini duyurdu. Daha önce Crytek UK ondan da önce Free Radical olan Dambuster Studios’un yeni görevi, geliştirme süreci sıkıntılarla dolu bu oyuna rehberlik etmek olacak.

Deep Silver’ı satın alan THQ Nordic, stüdyoyu sadece oyunla yetkili yapmakla kalmadı ayrıca tüm Dead Island markasının yönetimini de verdi. Şirketin birinci çeyrek finansal durumunun konuşulduğu toplantıda THQ Nordic, “Dead Island markasını Dambuster Studios’a havale ettik ve bu önemli markanın geliştirme sürecini iç stüdyolarımızdan birine verdik. Dead Islands 2’nin geliştirme sürecini onlar yönetiyor.” açıklamasında bulundu.

Dead Island 2

Oyunu geliştiren diğer stüdyolar

Markanın yaratıcısı Techland, Dying Light’ı yapmak için Dead Island’ı geride bırakınca oyunun geliştirme süreci tam bir çıkmaza dönüşmüştü. O günden beri oyun, Yager Development ve Sumo Digital olmak üzere iki geliştiricinin eline daha geçmişti. Kaliforniya’da geçecek olan oyuna dair ilk duyuru E3 2014’te gelmişti. Oyuncularını Santa Monica İskelesi ve Hollywood’a götürecek olan oyunun hâlâ bunlara sahip olup olmayacağı konusuysa henüz gizemini koruyor.

İlk oyun olan Dead Island, 6 Eylül 2011 yılında bilgisayar, Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkış yapmıştı. Oyunun bilgisayar sürümü, Metacritic eleştirmenlerinden 80 puan alırken oyuncular 10 üzerinden 6,9 puan vermişti. Oyunun Xbox ve PS3 sürümleriyse eleştirmenler tarafından bilgisayar sürümü kadar beğenilmemiş ve 71 puan alabilmişti.

7
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
1