Dedektif Pikachu, Warcraft’ı Geçerek Tüm Zamanların En İyi Gişe Yapan Oyun Filmi Oldu

10
7
5
2
1
Dedektif Pikachu, 436 milyon dolarlık gişe rakamıyla tüm zamanların en iyi gişeye sahip oyun filmi ünvanını ele geçirdi.

Warcraft evreninin çeşit çeşit Elflerini, Orklarını, epik hikayelere sahip kahramanlarını geçebilecek bir oyun filmi yapmak mümkün mü? Söz konusu gişeyse cevap evet. Üstelik tek gereken birkaç tüylü pokemon ve Ryan Reynolds. 

Yönetmenliğini Rob Letterman’ın yaptığı ve Warner Bros etiketiyle piyasaya çıkan Dedektif Pikachu, Duncan Jones tarafından çekilen Warcraft’ı geride bırakarak, tüm zamanların en çok gişe yapan video oyunu filmi oldu. Dedektif Pikachu, 463 milyon dolarlık bilet satmayı başardı. 

Dedektif Pikachu yalnızca en çok bilet satan video oyunu filmi olmakla kalmıyor. Şimdiye kadar yapılan video oyunu filmleri arasında en iyi eleştirmen yorumlarına sahip olan yapım da bu. Film şu anda RottenTomatoes.com’da %67 fresh oranıyla öne çıkıyor. 

pokemon

Bunlar tabii ki Nintendo, Game Freak ve markalandırma/lisanslama firması Creatures için iyi haberler. Her üç firma da Pokemon markası üzerinde eşit haklara sahip. Üç firmanın ortaklaşa kurduğu Pokemon şirketi, karakterler ve markanın haklarının sahibi olarak gözüküyor. 

Film, Creatures’in Pokemon kart oyunu yapıp telif anlaşmalarını takip etmekten sıkılarak çıkardığı aynı isimli oyuna dayanıyor. Sonuç olarak Warner Bros ve Legendary şimdi filmin devamını çekmeyi planlıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/16/20696847/detective-pikachu-warcraft-highest-grossing-video-game-movie-record
10
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
7
5
2
1