Discord Kullanıcılarının Bağıra Çağıra İstediği Özellik Sonunda Geldi

37
3
2
1
0
Çoğunlukla takım oyunlarında kullanılan son zamanların en popüler sesli iletişim platformu Discord, kullanıcılarının bağıra çağıra istediği bir özelliği sonunda bugün yayınladığı güncelleme ile getirdi. Artık tüm sunucularınızı klasörlere ayırabileceksiniz.

Discord’u aktif kullanan birisiyseniz muhtemelen yalnızca bir sohbet sunucusunun üyesi değilsiniz. Sunucular sürekli artma eğilimindedirler. Bir oyun sunucusuna katılırsınız ardından birkaç arkadaş edinirsiniz. Bir bakmışsınız edindiğiniz arkadaşların birkaçı ile ayrı bir oyun için farklı sunucu kurmuşsunuz. Aynı zamanda sevdiğiniz yayıncıların sunucularına da girmeniz gerekebilir.

Genel olarak zamanla tüm sunucular birbiriyle karışmaya başlar. Hiçbir zaman ilk seferde doğru sunucuya tıklayamaz olursunuz. Bu sorun, sadece sizin yaşadığınız bir sorun değildi. Discord kullanıcıları, bu sorunu uzun zamandır dile getiriyorlardı.

Discord Sunucu Klasörü

Bugün Discord’un yayınladığı güncelleme ile birkaç performans iyileştirmesi dışında kullanıcıların büyük istekle beklediği sunucuları bir klasörde birleştirme özelliği de getirildi. Artık takip ettiğiniz yayıncıların sunucularını, farklı oyunlarda içinde bulunduğunuz toplulukların sunucularını, arkadaşlarınızla oluşturduğunuz tüm sunucuları diğerlerinden ayırmak için hepsini klasörler hâlinde kategorize edebilirsiniz.

Ayrıca klasörleri belirli renklere büründürerek daha da ayırt edici olmalarını sağlayabilirsiniz. Özelliğin en kullanışlı yönü ise bir klasör içinde yer alan gruplardan gelen tüm bildirimleri tek tıklamayla okunmuş hâle getirebilme özelliği. Discord, yeni sunucu klasörü özelliğini tanıttığı videosunu yine kendine has eğlenceli diliyle paylaştı.

Güncellemede getirilen bu özellik, hem mobil hem bilgisayar platformlarında bulunacak. Windows kullanıcılarının ekran paylaşımının geliştirilmesi ve işlemci ve RAM kullanımının azaltılması da güncellemeyle gelen sevindirici yenilikler arasında yer alıyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/25/discord-now-lets-you-group-chat-servers-into-folders/
37
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
3
2
1
0