Verilerinizin Hiç Silinmediği Discord'daki Bilgilerinizi Nasıl İndirirsiniz?

26
6
4
4
4
Yaygın olarak kullanılan iletişim uygulaması Discord, kullanıcılarının verilerini kendi sunucularında depoluyor. Peki bu verilere nasıl erişebiliriz?

Sesli iletişim kurmak özellikle çok oyunculu oyunlarda kullanıcıların anlaşmasında fazlasıyla önem taşıyor. Zaman zaman ortaya çıkan ancak gelişen piyasaya tutunamayın uygulamaların varlığı ise yadsınamayacak kadar fazla. Discord ise 3 yılı aşkın süredir kullanıcılara bu alanda başarılı bir çözüm olarak kolaylık sağlıyor.

Origin Access benzeri aylık abonelik sistemine dayalı oyun oynama imkanı sunan Discord Nitro özelliği, platforma 4 ay önce eklendi. Discord’un ilk tam sürümü, 13 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı.

Discord’da bulunan veriler nasıl indirilir?

Yasalar gereği Discord hiçbir ama hiçbir veriyi silemez. Bütün verileri hesaplarla ilişkilendirip sıkıştırarak sunucularında ömür boyu saklar. Buna bütün mesajlaşmalar da dahildir. Bir konuşma içerisinde mesaj -karşı taraf veyahut sizin tarafınızdan hiç farketmeksizin- silinse dahi Discord bu verilere erişmenize olanak tanıyor.

Discord’daki bütün verilerinizi indirebilmeniz için çok kolay bir yol, platform içerisinde yer alıyor. Ayarlar > Hesabım > Gizlilik ve Güvenlik sekmesinin en altına indiğinizde “Request All of My Data” başlığını göreceksiniz. Bu başlığın hemen altında bulunan “Request Data” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan balonda “Bilgilerinizi bir araya getirmek 30 günü bulabilir. İndirme paketiniz hazır olduğunda hesabınızın kayıt edildiği e-posta adresinize bir indirme bağlantısı göndereceğiz.” ifadesi yer alıyor. Kırmızı seçenek olan “Request My Data” seçeneğine tıklayın ve verilerinizi indirmek istediğinizi belirtin.

Yukarıdaki adımları tamamladığınızda “Request All of My Data” başlığının altında artık “Request Data” seçeneği yerine: “Verilerinizin bir kopyasını talep ettiniz. Verilerinizin indirmesini 2. kez 11 Nisan 2019 tarihinde (tarih sizde farklı olabilir) yapabilirsiniz.” yazısı yer alıyor ve bu da işlemimizin tamamlandığını gösteriyor.

Yazımızda anlattığımız işlemleri tamamladıktan sonra, Discord’un e-posta ile göndereceği indirme bağlantısını beklemeye geçiyoruz. Böylece Discord üzerindeki tüm aktivitelerimiz ve kişisel verilerimiz elimizde toplanmış oluyor.

26
6
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
26
6
4
4
4