Disney CEO'su Bob Iger, Apple Yönetim Kurulu Üyeliğinden Çıktı

11
3
1
1
0
Disney ve Apple'ın çıkaracağı yayın platformları Kasım ayında sıra sıra bizlerle olacak. Ancak bu savaş daha kızışmadan Disney'in CEO'su Bob Iger, herhangi bir anlaşmazlığın önüne geçmek için Apple yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Önümüzdeki Kasım ayı iki büyük şirketin çıkaracağı platformlar sayesinde büyük bir kızışmaya sahne olacak. Apple’ın Apple TV’si ve Disney’in Disney+’ı bu sahnede iki başrol olacaklar.

Bu kızışma öyle geçecek ki görünüşe göre Disney CEO’su önemli kararları almaya başladı. CEO Bob Iger, Apple’ın yönetim kurulu üyeliğinden çekildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yayınladığı rapora göre Bob Iger, 10 Eylül günü istifasını verdi. Ne tesadüftür, o gün Apple yeni servisini anlatan sunumlar yapıyordu.

bob iger disney

Bob Iger’in Hollywood Reporter’a verdiği röportaj şu şekilde oldu:

Tim Cook ve Apple’daki takımına ve yönetim kurulundaki üyelere sonsuz saygım var. Apple, dünyanın en hayran kalınası şirketi. Burada yönetim kurulu üyeliği yapmış olmaktan sonsuza dek gurur duyacağım.

Bu hafta Apple yeni servisi hakkında detayları çoğaltmıştı. Yeni servisin Disney’in Disney+’ından 11 gün önce, 1 Kasım’da çıkacağı ve aboneliğin 5 dolara mal olacağını açıklamıştı. Böylece Apple TV’nin sahip olduğu abonelik fiyatı Disney+’ın 2 dolar altında olacaktı.

Yayın platformlarındaki bu savaş nasıl sürecek olursa olsun Apple’ın bu hafta verdiği detaylar şirketi Disney’in en doğru rakibi haline getirdi. Dolayısıyla Bob Iger olası bir tartışmayı önlemek için Apple’dan ayrılmak zorunda kaldı. Buna benzer ayrılığı daha önce de gördüğümüzü hatırlatalım. Google CEO’su Eric Schmidt 2009 yılında Android’in iOS ile kıyasıya mücadele içinde olacağını gördüğünde Apple’dan çekilmişti.

Kaynak : https://gizmodo.com/disney-ceo-cuts-ties-with-apple-because-its-not-called-1838111936
11
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
1
0