Disney'in, Zor Günler Yaşayan Activision Blizzard'ı Satın Alacağı İddia Edildi

18
17
8
4
0
Bir yatırımcı, son günlerde oldukça değer kaybeden Activision Blizzard'ı Disney'in alması gerektiği fikrini ortaya attı. Disney'in buna nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu.

Call of Duty, Doom gibi efsanevi oyun serilerinin geliştiricisi Activision Blizzard, zor bir dönemden geçiyor. Blizzard'ın kurucu yöneticisi Frank Pearce, geçtiğimiz günlerde şirketten ayrıldığını duyurdu. Bunun üzerine son birkaç ayda şirketin hisse değerlerinde aşağı doğru bir hareket başladı ve şirketin satılabileceğine dair spekülasyonlar oluştu.

Yatırım şirketi Gerber Kawasaki için çalışan Nick Licouris, Activision'ın e-spor şirketi ile Disney'in TV ağları arasında potansiyel yararlar bulunduğunu belirtti. Ayrıca Disney'in birçok Activision karakterinden yararlanma fırsatı bulacağını söyledi. Disney, zaten Activision'a ait olan Overwatch League'i daha önce yayınladı. Bu yüzden Licourisîn dediği gibi iki şirket arasında bir bağlantı mevcut. Fikri ortaya atan Nick Licouris'in çalıştığı şirket Gerber Kawasaki’nin Bloomberg’e göre yaklaşık 90.000 Activision işlem hissesi bulunuyor.

Activision Blizzard

Geçmişte Disney; Playdom gibi stüdyolar satın almış ve Club Penguin ve Disney Infinity gibi kendi IP'lerini yaratmıştı ancak bu hamleler, şirketin yüz milyonlarca dolarlık zarara uğramasına neden olmuştu. Sonrasında Disney, video oyun yayıncılığından uzaklaşmaya karar verdi ancak Nick Licouris, bu yıl 152,1 milyar dolar gelir elde etmesi öngörülen küresel oyun pazarında Disney'in de bulunması gerektiğini belirtti. Henüz Activision ve Disney taraflarından bu konuda bir açıklama bulunmuyor ama Disney'in Activision'ı satın alması büyük bir sürpriz olmayacak gibi duruyor.

Kaynak : https://gamerant.com/disney-buy-activision/
18
17
8
4
0
Emoji İle Tepki Ver
18
17
8
4
0