Disney, Yeniden Çektiği Filmlerle Bakın Ne Kadar Kazandı (Cevap: Çok)

41
16
7
3
1
Film endüstrisinin en büyük stüdyolarından biri olan Disney, bildiğiniz gibi Aslan Kral’ın yeniden çekilmiş versiyonunu beyaz perdeye sunmuştu. Ondan önce de yeniden çekilen Alaaddin’i izlemiştik. Peki Disney bu ‘eski filmleri yeniden çekme’ stratejisiyle ne kadar gelir elde etti?

Disney, günümüzde her ne kadar Marvel filmleri ile gündeme gelse de 90’lı yıllarda ve 2000’li yılların başında işler böyle değildi. Cinderella, Aladdin, Aslan Kral, Güzel ve Çirkin gibi yapımlar o yılları kasıp kavuruyordu.

Şimdi ise görünüşe göre şirketin konsepti, bu efsane filmleri günümüz teknolojisiyle harmanlayıp önümüze koymak oldu. Sadece bu yıl içerisinde vizyona giren Aslan Kral, Alaaddin ve Dumbo filmleri bile bunu kanıtlıyor. Ancak şirketin "eski filmleri yeniden çekme" taktiği, bu yıl içerisinde başlamış bir şey değil.

Şirket, 2010 yılından itibaren yeniden çekimlere devam ediyor.

Yeniden çekilen Disney filmlerinin elde ettikleri gelir:

Alice Harikalar Diyarında (2010): 1 milyar 20 milyon dolar

alice in harikalar diyarında

  • IMDb: 6,4
  • Rotten Tomatoes: %55

Alice Harikalar Diyarında fragmanı:

Alice Harikalar Diyarında’nın 2010 yılında yeniden çekilmiş hali olan bu filmde, 19 yaşındaki Alice’in çocukluğunda maceralarla dolu yolculuğuna geri dönmesi anlatılıyor. Filmde Alice eski arkadaşları ile bir araya gelip gerçek kaderini öğreniyor.

Oz Büyücüsü (2013): 493 milyon dolar

oz büyücüsü

Oz Büyücüsü fragmanı:

Kansas’lı sinirli bir sirk sihirbazı olan Oz, kral olmak için bir kehaneti yerine getirebileceği büyülü topraklara gidiyor ve o toprakları Wicked Witches’dan kurtarmak için büyülü (ancak sahte olan) güçlerini kullanıyor.

Maleficent (2014): 758,5 milyon dolar

maleficent

Maleficent fragmanı:

İntikam dolu perinin laneti, bir bebek prensese dadanır. Ancak krallığı kurtarabilecek tek kişi ise yine o küçük prensestir. Filmde Angelina Jolie’nin oyunculuğunu gerçekten hayran bırakıyor.

Cinderella (2015): 543,5 milyon dolar

sindirella

Cinderella fragmanı:

Babası beklenmedik bir şekilde öldüğü zaman genç Ella, kendisini acımasız üvey annesinin ve üvey kardeşlerinin ellerinde bulur. Umut etmekten asla vaz geçmeyen Ella’nın kaderi, gösterişli bir yabancıyla tanıştıktan sonra tamamen değişir.

Orman Kitabı (2016): 966,6 milyon dolar

orman kitabı

  • IMDb: 7,4
  • Rotten Tomatoes: 86%

Orman Kitabı fragmanı:

Mowgli isimli bir çocuk, kaplan Shere Khan’ın onu ormandan kaçmaya zorlamasıyla birlikte kendini keşfettiği bir yolculuğa çıkıyor. Yolculuğunda ise özgür ruhlu ayı Baloo ve panter Bagheera’nın yardımını alıyor.

Güzel ve Çirkin (2017): 1,263 milyar dolar

güzel ve çirkin

Güzel ve Çirkin fragmanı:

Güzel ve Çirkin, bencil bir prensin güzel bir genç kadına aşık olmayı öğrenemezse hayatının geri kalanında bir canavar olarak yaşamak zorunda kalacak olmasını ve yaşanan olayları anlatıyor.

Dumbo (2019): 352,9 milyon dolar

dumbo

Dumbo fragmanı:

Büyük kulakları sayesinde uçabilen genç bir fil, batmakta olan bir sirki kurtarır. Ancak sirk yer değiştirmeye karar verdiğinde genç fil Dumbo ve arkadaşları, sirkin parlak ve güzel görünümünün ardındaki karanlık sırları öğrenir.

Aladdin (2019): 1 milyar dolar

alaadin

Aladdin fragmanı:

İyi kalpli bir sokak çocuğu olan Aladdin, en derin dileklerini gerçekleştirebilecek güce sahip sihirli bir lambada yer alan cin Grand Vizier ile karşılaşır ve ardından olaylar gerçekleşir.

Aslan Kral (2019): 962,7 milyon dolar

aslan kral

Aslan Kral fragmanı:

Babasının öldürülmesinin ardından yavru bir aslan, ormanın kralı olmayı ve toprakları yönetmenin getirdiği sorumlulukları cesurlukla öğrenmek zorunda kalacak.

Sonuç: Disney'in boşu boşuna yeniden film çekmediği ortada. Zira toplam tutar 7 milyar 300 milyon dolar!

Disney’in bu stratejisi işe yaramış gibi görünüyor zira şirket, 2010 yılından şimdiye kadar toplamda 7 milyar dolar gelir elde etmiş. Şirketin buradan, eski neslin izleyerek büyüdüğü bu efsane yapımları yeni nesil ile tanıştırmak istediği ve kendisini unutturmak istemediğini çıkarabiliriz.

[NEWS:71040]Marvel da Neymiş: Bütün Pixar Evreninin Birbirine Bağlı Olduğunu Kanıtlayan Efsane Teori[/NEWS

41
16
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
41
16
7
3
1