Diyanet'ten Bugs Bunny Açıklaması: Çocukları Şiddete Yönlendiriyor

146
84
5
4
4
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan bir dergide Bugs Bunny, Temel Reis ve Ninja Kaplumbağalar gibi çizgi filmlerin çocukları şiddete yönlendirdiği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemlerdeki çıkışlarıyla gündem olmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bir dergide yer alan ve korsan içeriklerin caiz olmadığını belirten açıklamalardan sonra yeni bir tartışma başlatan Diyanet, bu kez de çizgi filmlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan "Aile" dergisinde yapılan açıklamalara göre bazı çizgi filmlerin dini ve milli değerlere aykırı olduğunu bazılarınınsa çocukları şiddete yönelttiği ifade edildi. 

diyanet

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dergide çocukları şiddete yönelten çizgi filmler açıkça gösterilirken dini ve milli değerlere aykırı statüsünde olan çizgi filmlerle ilgili detaylı bilgi verilmedi. 

Açıklamalara göre başta Temel Reis de olmak üzere Bugs Bunny, He-Man, Ninja Kaplumbağalar ve Voltran gibi çizgi filmlerin çocukları şiddete yönlendirdiği ifade edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre bu çizgi filmlerde kötü karakterleri alt etmek için her yol mübah oluyor ve bu da çocuklara doğrudan yansıtılıyor.

Derginin ilgili makalesinde çizgi filmlerin çocuklara etkilerinden bahsediliyor. Yapılan açıklamalarda saatlerce çizgi film izleyen çocuklarda yanlış beslenme, fiziksel gelişimde sorunların yaşanması ve çocukların riskli davranışlara yönelmesi gibi sorunların ortaya çıkabileceği de vurgulanıyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908191039950317-diyanetten-cizgi-film-aciklamasi-dini-ve-milli-duygulara-aykiri-/
146
84
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
146
84
5
4
4