Yerli Yapım Hayatta Kalma Oyunu ‘Don’t Die’ Geliyor!

5
0
0
0
0
Son dönemlerin en popüler oyun türü olan hayatta kalma oyunu için yerli yapım versiyonu geliyor!

DayZ, ARK, Rust, H1Z1.. Hatta Subnautica, Minecraft, The Forest, Stranded Deep ve No Man’s Sky gibi oyunlarla iyice coşan hayatta kalma türündeki oyunlarda “Neden bir yerli yapım olmuyor?” sorularına cevap geliyor.

Aslında çıkışını GameX’te yapmak isteyen ama süreyi çeşitli sebeplerle biraz daha uzatan Don’t Die isimli oyun, Mert Zehir isimli yerli geliştiricimiz tarafından 2 yıldan uzun bir süredir yapımına devam edilmiş hayatta kalma, aksiyon ve macera oyunu olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda harita dizaynı için Oğuzhan Esin ve oyun müzikleri için Yusuf Söğüt’in de katkıları olan oyun nedense her iyi çalışmaya yapıldığı gibi sadece Bahçeşehir Üniversitesi tarafından destek verildiği belirtiliyor.

Hem tekil hem de çoklu oyunculu modları bulunacak olan Don’t Die, teknik olarak temel hayatta kalma oyunlarının özelliklerini taşıyor olsa da ekstra olarak çeşitliliğin çok fazla olacağı konusunda altı çiziliyor. Yani yapacağınız şeyleri sınırlandırmak yerine mümkün olduğunca geniş seçenekler sunulmaya çalışılmış.

Bir diğer özellik ise oyunda inşa edilen binaları, kaleleri yıkmak pek kolay olmayacak, eğer öyle elinize bir balta alıp duvar yıkmaya kalkışırsanız çok uzun saatlerinizi harcamak zorunda kalabilirsiniz. Duvarları yıkabilmek için ayrıca kuşatma silahları inşa etmeniz gerekiyor olacak. Şu anda hali hazırda mancınık ve koçbaşı gibi eşyaların da olacağı bilgisi verildi.

Modern silahlar yerine sadece ilkel aletlerin bulunacağı oyunda, farklılık bakımından zombi ya da yaratık gibi bir sıkıntı da olmayacak. Yani amacınız sadece doğaya karşı koymak iken, çoklu oyuncu modunda diğer insanlar ve doğaya karşı koymak olacak.

%100 Türkçe ve İngilizce olarak piyasaya sürülecek olan Don’t Die, Unity oyun motoru ile inşa ediliyor. 2016 yılı bitmeden oyunu hazır etmeye çalışan bu 3 kişilik ekip, en geç 2017 yılı başlarında oyunu hazır etmeyi amaçlıyor.

Şimdiden açıklanan teknik özelliklerini aşağıda görebileceğiniz Don’t Die ile alakalı tüm detayları burada bulabileceğiniz sitesinden erişebilir, aynı zamanda buradaki Facebook sayfasını beğenerek destek olabilirsiniz. Türkiye’den çıkacak sağlam bir survival oyunu olacağından şüphemiz olmayan Don’t Die için gelecek gelişmeleri ve ilk deneyimleri merakla ve heyecanla bekliyoruz!

Don't Die Sistem Gereksinimleri;

Minimum

OS : Windows 7 32 Or 64-Bit
CPU : Intel Core 2 Duo
Bellek : 4 GB RAM
HDD : 8 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GTS 450 / ATI 5870
DirectX : DirectX 9

Önerilen

OS : Windows 10 32 Or 64-Bit
CPU : Intel Core i7
Bellek : 8 GB RAM
HDD : 15 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GTX 980
DirectX : DirectX 11

5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0