'Dört Teker Üzerindeki En Hızlı Kadın', Hız Rekoru Denemesi Sırasında Hayatını Kaybetti

93
16
5
3
2
'Dört Teker Üzerindeki En Hızlı Kadın', Hız Rekoru Denemesi Sırasında Hayatını Kaybetti
2013 senesinde gerçekleşen bir yarışmada saatte 640 km hıza çıkarak 'dört teker üzerindeki en hızlı kadın' olarak tanınan Jessi Combs, geçirdiği bir kazada hayatını kaybetti. Combs'un ekibinden Terry Madden, olaya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Yerel haber kanallarının aktardığına göre dün, kendi rekorunu kırmak için 52 bin beygir gücüne sahip jet destekli yarış arabasıyla kaza yapan Jessi Combs, hayatını kaybetti. 39 yaşında olan ve 'dört teker üzerindeki en hızlı kadın' olarak bilinen Combs, 2013 senesinde gerçekleşen North American Eagle Supersonic Speed Challenger'da 640 km/sa hıza çıkmıştı.

Jessi Combs, geçtiğimiz günlerde rekoru kıracağı aracıyla birlikte bir fotoğraf paylaşmış, kullanıcılarını bilgilendirmişti.

"Direkt olarak ateşleme sahasına girmek biraz delice görünebilir. Başarmak isteyenler muhteşem şeyleri başaranlardır. İnsanlar benim deli olduğumu söylüyor. Ben de onlara teşekkür ediyorum."

Combs'un ekibinden Terry Madden, bugün Combs'un ölümünü onayladı. Madden'ın yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

()

"Birazdan söyleyeceklerimi nasıl söyleyeceğime dair hiçbir fikrim yok ancak bunların söylenmesi gerekiyor. Jessi Combs'ın beni sevdiği kadar sevilmedim ya da kimseyi böyle sevmedim. Benim sahip olduğum sihirli biriydi ve onunla geçirdiğim her dakikadan son derece zevk aldım. Bu zamana kadar tanıdığım ya da bundan sonra tanıyacağım en iyi insanlardan biriydi. Maalesef Combs'u geçtiğimiz günlerde yaşadığımız korkunç kaza sırasında kaybettik. Kaza sırasında ilk ben oradaydım ve onu kurtarmak için bir insanın elinden gelebilecek her şeyi yaptık. İyi değilim ancak o, benim devam etmem için gereken şeyleri bana verdi. Ona bir söz verdim. İşler beklediğimiz gibi gitmediği zaman bunu iyi bir şeye çevirecektim. Bu yüzden lütfen bana yardımcı olun. Haberlerde farklı şeyler göreceksiniz, bunlara inanmayın. Bir basın açıklaması hazırladık ve bugün, daha doğru bilgiler sizlere ulaşacak. Bugün basının bana ulaşmaya çalışmasıyla uyandım ve ona yakın olan herkesten, onun sizden isteyeceği bir şey istiyorum: Derin bir nefes alın, rahatlayın ve iyi şeyler yapın. Hiçbir şeye bağış yapmayın. Onun adına bağış toplamaya çalışacak insanlar olacağını biliyorum. (…) Gelecek günlerde Combs'un vakfına bağış yapabileceğiniz gerçek kanallar açacağız. Bizden haber alana kadar krizi fırsata çevirmeye çalışan kişilere prim vermeyin.

Hepinizi çok seviyorum ve Combs'a karşı bu denli iyi arkadaşlar olduğunuz için size teşekkür ederim. Combs, hayatını başka hayalleri gerçekleştirmeye adadı ve ben de bunu yapmaya devam edeceğime söz veriyorum."

Kaynak : https://jalopnik.com/fastest-woman-on-four-wheels-jessi-combs-killed-in-jet-1837654356
93
16
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
93
16
5
3
2