Dövüş Oyunlarının Şahı Tekken, Son Oyunuyla 4 Milyon Satışı Geride Bıraktı

19
3
2
1
0
Eskimeyen oyun serisi Tekken’in 2017’de çıkan son oyunu Tekken 7; PS4, Xbox One ve PC platformlarında dünya genelinde toplamda 4 milyondan fazla kopya sattı.

Namco Games tarafından ilk oyunu 1994 yılında piyasaya sürülen efsanevi dövüş serisi Tekken, son oyunuyla satış anlamında büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurarak bugüne kadar PlayStation, WonderSwan, PlayStation 2, Game Boy Advance, PSP, PlayStation Network, PlayStation 3, Xbox 360, Android, iOS için yayınlanan Tekken oyunları, kendi kategorisinde hâlâ zirveye oynayan oyunlar asında yer alıyor.

Tekken 7'nin geliştiricisi Bandai Namco Games, oyunun dünya çapında 4 milyondan fazla kopya sattığını duyurdu. Oyun, 2 Haziran 2017’de piyasaya sürülmüştü ve o zamandan beri oyuna karakterler, hareketler ve kostümler eklenen ek paketler gelmeye devam ediyor.

Oyun geçtiğimiz sonbahar aylarında 3 milyon satış rakamına ulaşmıştı. 2017’de çıkmış olan bir oyunun hâlâ bu denli oynanması ve bu zamanda bile böyle bir satış rakamına ulaşması büyük bir başarı. Bu başarıda şirketin oyuncularını düşünmesi ve ek paketleri ücretsiz olarak sunmasının büyük bir etkisi var.

Bir sonraki oyunun, yani Tekken 8’in ise çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Bandai Namco Games, oyunun ne geliştirildiğine ne de çıkış tarihine dair hiçbir bilgi vermemiş durumda. Tekken 7’nin aynı zamanda bir e-spor oyunu olduğunu göz önünde bulundurunca şirketin Tekken 8 gibi bir eğiliminin şu an bulunmadığı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.gameinformer.com/2019/07/22/tekken-7-hits-the-4-million-sales-mark
19
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
0