Pudingler Öksüz Kaldı: Varisleri Anlaşamayan Dr. Oetker, Bölünme Kararı Aldı

115
24
2
2
1
130 yıllık geçmişe sahip olan Dr. Oetker, 2007 yılından beri devam eden anlaşmazlıklarda sona gelindiğini açıkladı. Yeni anlaşma kapsamında Dr. Oetker'e ait olan markalar, farklı isimler tarafından yönetilecek.

Dünya onu puding üretimiyle biliyor olsa da farklı sektörlerde hizmet vermekte olan Dr. Oetker, yıllar süren anlaşmazlık sonucunda parça parça bölünme durumuna geldi. Dr. Oetker kurucusunun 2007 yılında ölen torunu Rudolf-August Oetker'in 3 ayrı evlilikten 8 çocuğun olması, 130 yıllık markanın bu noktaya gelmesine yol açtı.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, 14 yıllık anlaşmazlıklarda sona gelindiği ifade edildi. Alman medyasının edindiği bilgilere göre ise Dr. Oetker bünyesinde kurulu olan farklı şirketler, artık farklı isimler tarafından kontrol edilecek. Dilerseniz şimdi, Dr. Oetker'e ait hangi şirketlerin kimler tarafından yönetileceğine yakından bakalım.

Alınan karar, tüketiciyi de çalışanı da etkilemeyecek

Dr. Oetker

Edinilen bilgilere göre Dr. Oetker'in pizza, tatlı ve diğer hamur işi ürünlerinden sorumlu olan şirketi Dr. August Oetker KG; Richard Oetker, Rudolf Louis Schweizer, Philip Oetker, Markus von Luttitz ve Ludwig Graf Douglas tarafından yönetilecek. Ayrıca yine Dr. Oetker'e ait olan Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG, Conditorei Coppenrath & Wiese KG ve Radeberger Gruppe KG isimli şirketler ile birkaç otel de az önce bahsettiğimiz isimler tarafından yönetilecek.

Rudolf-August Oetker'in diğer üç çocuğu olan Carl Ferdinand Oetker, Julia Johanna Oetker ve Dr. Alfred Oetker ise Henkell & Co. Sektkellerei KG, Martin Braun Backmittel ve Essenzen KG isimli şirketleri yönetecek. Tıpkı diğer çocuklar gibi bu varisler de Le Bristol gibi birkaç otelin yönetimine oturacak. Şirket, konunun sadece yönetimle ilgili olduğunu, ne tüketicilerin ne çalışanların bu durumdan etkilenmeyeceğini açıkladı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dr-oetkerin-varisleri-14-yil-sonra-anlasti-dev-sirket-bolunuyor-6562768/
115
24
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
115
24
2
2
1