DualShock 4'ün Arka Tuş Aksesuarı, DualSense'te Kullanılamayacak

10
5
2
2
1
Sony, DualSense'in internet sitesini güncelledi. Yapılan güncelleme, DualSense'in 360 derece görüntülenmesini de sağlıyor. Bu görüntüye baktığımızdaysa DualShock 4 için kısa bir süre önce duyurulan arka tuş aksesuarının DualSense'te kullanılamayacağını gösteriyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yaklaşmakta olan oyun konsolu PlayStation 5'in oyun kumandası olan DualSense'in internet sitesini güncelledi. Yapılan güncelleme, DualSense'in 360 derece görünümünü ortaya koyuyor ve oyun kumandasının detaylarını gözler önüne seriyor. Şimdi sizlere, DualSense'in internet sitesinde yapılan güncellemeyle gün yüzüne çıkan önemli bir detaydan bahsedeceğiz.

Sony, PlayStation 4 için geliştirdiği "DualShock 4" isimli oyun kumandasında, oyunculara ek düğmeler sağlayan bir aksesuar eklemişti. Oyuncular, bu aksesuar sayesinde DualShock 4'ün arka kısmında yeni düğmelere sahip oluyorlardı. DualSense'in internet sitesinde yapılan güncelleme, bu aksesuarın yeni oyun kumandasında olmayacağını gözler önüne seriyor.

DualShock 4'ün arka tuş aksesuarı işte böyle görünüyordu

DualShock 4

DualShock 4 için hazırlanan aksesuar, oyunculara önemli avantajlar sağlıyordu. Çünkü oyuncular, bu aksesuar sayesinde 16 farklı görev ataması yapabiliyorlardı. Aslına bakacak olursak DualShock 4'ün bu aksesuarı, PC oyunlarında alıştığımız makro ayarlar özelliğini PlayStation 4'e getiriyordu. Görünüşe göre DualSense, bu tür bir aksesuara sahip olmayacak.

DualSense'in arka kısmı işte böyle görünüyor

DualSense

DualShock 4 için geliştirilen aksesuar, çok kısa bir süre önce duyuruldu. Bu da oyunculara, bu aksesuarın PlayStation 5'te de kullanılabileceğini düşündürdü. Ancak DualSense'in internet sitesinde yer alan bilgilerde bu tür bir aksesuara yer verilmiyor. Ayrıca DualSense'in arka taraf tasarımı da zaten bu aksesuarla pek uyumlu değil gibi görünüyor. Bakalım Sony, ilerleyen günlerde bir açıklama yaparak bu konuya resmi bir açıklama getirecek mi.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/new-ps5-dualsense-look-confirms-no-back-buttons
10
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
2
1