Dünyaca Ünlü Türk Sanatçının Çizdiği Portreler, Eğitime Destek İçin Satışa Çıktı

23
4
3
2
1
Dünyaca Ünlü Sanatçı Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği portreler, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı amaçlayan bir proje için satışta. Satışlar, dünyanın en büyük dijital kripto marketi OpenSea üzerinden yapılıyor.

Dünyanın en büyük NFT ve dijital ürün satış sitesi olan OpenSea platformunda, dünyaca ünlü Türk illüstratör Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği portreler satışa çıktı. Elde edilen gelirin tamamı ihtiyaç sahibi, hayalini gerçekleştirmek isteyen öğrencilere dağıtılacak.

Dünya çapında büyük başarılara imza atan sanatçı, büyük markalara yaptığı çizimleri ve kişisel olarak yaptığı çalışmaları ile tanınan bir illüstratör. Bilgiç, ülkemizin ünlü yazarlarını resmettiği portreleri geçtiğimiz aylarda Uçurtma Projesine bağışlamıştı.

Uçurtma Projesi nedir?

Uçurtma Projesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olmayı amaçlıyor.

Uçurtma Projesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamaları ve hayallerine ulaşabilmeleri için gereken maddi desteği toplamalarına yardımcı olan bir platform. Blockchain sistemi ile çalışan bu projede, ister tek bir öğrenciye isterseniz de bütün öğrencilere destek olabiliyorsunuz.

Ethem Onur Bilgiç kimdir?

Ethem Onur Bilgiç çizdiği portreleri Uçurtma Projesine bağışladı

Ethem Onur Bilgiç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü bir illüstratör. Kendisi birçok alanda farklı içerik ve afişleri ile tanınıyor. Çizgi roman kapaklarından tutun da dergi kapakları hatta afişler bile üreten sanatçı, birçok uluslararası festivale katıldı. Ayrıca Malatya Uluslararası Film festivalinde ve 4. Bursa İpekyolu Festivalinde de sanat yönetmenliği yapan Bilgiç’in kişisel çalışmaları da oldukça dikkat çekiyor.

2020 yılında İllüstratör – Dünya Çapında En İyi 100 (The Illustrator – 100 Best From Around the World) isimli kitapta yer alan Bilgiç, ülkemizin başarılı illüstratörlerinden birisi. Kendisi aynı zamanda Eylül ayında çıkış yapacak olan Batman: New World çizgi romanını ülkemizde çizen sanatçı.

Satışa çıkan portrelerin bazıları (Tümünü görmek ve teklif vermek için tıklayın):

oğuz atay

  • Oğuz Atay

aziz nesin

  • Aziz Nesin

adalet ağaoğlu

  • Adalet Ağaoğlu
Kaynak : https://opensea.io/collection/portraits-of-turkish-writers
23
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
2
1