Güneş Enerjili Bir Otomobil, Dünyanın En Aerodinamik Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)

21
1
1
1
0
Hollandalı güneş enerjili araba üreticisi Lightyear, İtalya’nın Torino kentinde 5 kişilik Lightyear One ile aerodinamik için rekor bir puan elde ettiğini açıkladı. Otomobil, elde ettiği puan ile dünyanın en aerodinamik otomobili unvanını ele geçirmiş oldu.

Güneş enerjili Lightyear One, haziran ayında tanıtıldı. Ancak araç, iki buçuk yıldır geliştiriliyor. Lightyear One’ın üstüne yerleştirilen güneş panelleri ile araca enerji sağlanırken, elektrikli araçlar endüstrisinde bir çeşitlilik arzusuna hitap ediliyor.

Lightyear One, henüz seri üretime alınmadı. Ancak Lightyear şirketinin CEO’su Lex Hoefsloot, Lightyear One’ın ultra verimli olacağını açıkladı. Hollandalı otomobil üreticisi, 5 kişilik güneş enerjili otomobilin 0.20 sürtünme katsayısına sahip olduğunu açıkladı. Bu sürtünme, Tesla Model 3’ün sürtünme katsayısından 0.03 puan, 2019 Mercedes-Benz A-Class araçlardan da 0.02 puan daha düşük.

lightyear one

Solar Team Eindhoven’ın eski üyeleri tarafından geliştirilen Lightyear One, üstündeki güneş panelleri ile 800 km’ye varan bir menzil sunmak için Eindhoven mirasını kullanıyor. Aracın verimliliğini artırmak için geliştiriciler, aracın tasarımındaki eğimi düşük tuttular. Aracın uzun ve düz olan tavanı, aracın sahip olduğu sürtünme katsayısını düşüren önemli unsurlardan. Geliştirici ekip, aracın lastiklerindeki sürtünmeyi de düşürmek için aracın etrafındaki havayı yönlendiren tekerlek kapaklarını kullandılar. 

Lightyear CEO’su Lex Hoefsloot, basına yaptığı açıklamada, “Bu önemli bir gelişme. Bildiğiniz gibi arabayı yeniden tasarladık. Sıfırdan başlayarak elektrikli araç sürücüleri için önemli olan elektrikli araç performans ölçütlerine odaklandık. Bunlar da uzun bir menzil ve hızlı şarj olmaktı” dedi.

lightyear one

Lightyear One test aracı, geliştiriciler tarafından başarılı bir şekilde yapılandırıldı. Ama tabii ki seri üretime geçilirken araç mimarisinde değişmesi gereken yerler olabilir. Lightyear şirketi, optimum sürtünme katsayısının araçta muhafaza edileceğini kullanıcılarına taahhüt ediyor. 

Kaynak : https://thedriven.io/2019/10/30/lightyear-one-solar-car-sets-record-for-worlds-most-aerodynamic-car/
21
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
1
1
0