Dünyanın İlk Bluetooth Bağlantı Destekli Sıcaklık Transmitteri Üretildi

13
3
1
1
0
Endress + Hauser tarafından geliştirilen yeni sıcaklık transmitteri, dünyanın ilk bluetooth bağlantılı transmitteri olma özelliğine sahip. Bu yeni teknoloji, sektör içerisindeki tesislere hem mali hem de hassasiyet açısında avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Bilim insanları mevcut olarak kullanılan ürünleri günümüz teknolojileri ile birleştirerek ortaya daha verimli ürünler çıkartabilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Şimdi ise üretilen yeni bir sıcaklık transmitteri, sahip olduğu bluetooth desteği sayesinde verileri çok daha hassas bir şekilde iletebiliyor ve bu da sıcaklık transmitterlerinin kullanıldığı tesislerde büyük bir önem arz ediyor. 

Transmitter, kelime anlamıyla dönüştürücü demektir. Sıcaklık veya basınç gibi değerleri, elektrik birimlerine dönüştürürler ve bu sayede bir prosesin genel seyrini değiştirirler. Biraz daha açıklayıcı olması açısından bu ürünleri şöyle izah edebiliriz; örneğin borudan geçen bir suyun belirli sıcaklık değerlerinde tutulması gereksin. Sıcaklık transmitteri borudan geçen suyun sıcaklığını takip eder, aldığı veriyi elektriksel birimlere çevirir ve gerekli durumlarda suyun sıcaklığının ayarlanması için talimat verir.

Sıcaklık transmitteri

Yukarıda fotoğrafını görmekte olduğunuz sıcaklık transmitteri ise "Endress + Hauser" isimli bir şirket tarafından geliştirildi. Geleneksel bir sıcaklık transmitterini günümüz kablosuz teknolojilerinden olan bluetooth ile birleştiren şirket, böylelikle ortaya daha verimli bir cihaz çıkartmış oldu. Endress + Hauser tarafından geliştirilen bu sıcaklık transmitteri, ilgili şirketlerin maliyetlerini ciddi anlamda düşürecekmiş gibi görünüyor.

Bu cihazın sahip olduğu Bluetooth desteği, aslında tıpkı akıllı telefonlarımızdaki gibi entegre şekilde geliyor. Ancak sektörün farklı olması nedeniyle bu sıcaklık transmitterinin bluetooth bağlantısı yüksek güvenlik önemleriyle donatılmış durumda. Ayrıca üretilen her transmitter, benzersiz cihaz şifrelerine de sahip.

Endress + Hauser tarafından geliştirilen bu sıcaklık transmitterinin ekranlı ve ekransız farklı versiyonları bulunuyor. Ayrıca sistem kullanıcıları, verilere Bluetooth sayesinde anında erişebiliyorlar. Anlaşılan o ki kablosuz cihazların kullanımının yaygınlaşması, geleceğin teknolojisini de bu yönde etkilemeye devam edecek.

Kaynak : https://www.envirotech-online.com/news/water-wastewater/9/endresshauser-ag/worldrsquos-first-temperature-transmitter-with-bluetooth/50783
13
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
1
1
0