Bilim İnsanları, İnsanlığın Soyunun Tükenme İhtimalini Açıkladı

126
53
41
33
28
İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, gerçekleştirdikleri araştırma ile insanlığın neslinin tükenme ihtimalini hesapladılar. Gerçekleştirilen çalışmaya göre neslimizin tükenmesi, bir insanın üzerine yıldırım düşmesinden daha olası.

İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının çalışması, insanlığın neslinin tükenme ihtimalini ortaya koyuyor. İnsanlığın neslinin tükenmesi ile ilgili Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının çalışmasına dair haber, Daily Mail’de yayınlandı. 

Daily Mail’de yayınlanan haberde, bilim insanlarının 350 bin yıllık arkeolojik verileri incelediği ve bu verilere dayanarak insanlığın neslinin tükenme olasılığının hesaplandığı belirtildi. Yapılan çalışmada insanlığın neslinin tükenme ihtimali, 14 binde 1 olarak hesaplandı. 

insanlığın neslinin sona ermesi

Neslimizin tükenmesinin bu 14 binde 1’lik ihtimali, bir insanın üzerine yıldırım düşmesi ihtimali olan 700 binde 1’den çok daha yüksek bir oran. Hatta bir insanın köpekbalığı saldırısına uğraması bile insanlığın neslinin sona erecek olmasından daha uzak bir ihtimal olarak hesaplandı. 

Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, araştırmaları için Etiyopya ve Fas’ta elde edilen on binlerce yıllık arkeolojik bulguları kullandılar. Arkeolojik bulgulardan elde edilen verilerle neslimizin tükenmesi ihtimali hesaplandı. 

Bilim insanlarından oluşan ekip, insanlığın sonunu getirebilecek felaketler arasında doğa olaylarını gösteriyorlar. Ancak insan eliyle meydana gelebilecek felaketler olan nükleer savaş, iklim değişikliği ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi olaylar da insan neslinin sona ermesine neden olabilir. 

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/insanoglunun-neslinin-tukenme-ihtimali-aciklandi-uzerimize-yildirim-dusmesinden,KuFYzoooa0SYXeIdHiSn4Q/UOIFz30xy0-AoN8RW_oMHg
126
53
41
33
28
Emoji İle Tepki Ver
126
53
41
33
28