Dünyanın İlk Hamile Erkeği Thomas Beatie Hakkında Bilinen 5 Şey

264
50
36
17
13
Thomas Beatie, dünyanın hamile kalan ilk erkeği olarak biliniyor. Thomas aslında cinsiyet değiştirmiş trans bir erkek. 2007 yılında ilk çocuğuna hamile kalan Thomas Beatie’nin şu anda dört çocuğu bulunuyor.

Thomas Beaite, 2007 yılında dünyanın ilk hamile erkeği olarak gündeme gelmişti. Beaite, şu anda dört çocuk sahibi bir baba ve ikinci eşi ile evli. Biz de dünyanın ilk hamile erkeği Thomas Beatie ile ilgili bilinen 5 şeyi haberimizde sizin için bir araya getirdik.

Thomas Beatie, daha önceki ismi ile Tracy LaGondino, Honolulu Hawaii’de doğdu. Beaite’nin annesi San Franciscolu ve babası ise Kore-Filipin kökenli Hawaii’de doğup büyümüş bir birey. Beatie, gençliğinde bir mankendi ve Miss Hawaii Teen USA’de finalist oldu. Daha sonra ulusal kanallarda aerobik egzersiz programı düzenledi ve önemli bir vücut geliştirmeci oldu. 

Beaite, 1996 yılında College of Hawaii’den lisans diplomasını aldı ve işletme dalında yüksek lisans gerçekleştirdi. 1997 yılında Outline Regular isimli giyim şirketini kurdu. Şirket daha sonra film ve video alanında büyümeye devam etti.

thomas beatie

Thomas Beatie ve eşinin hikayesi ABD’de ülke çapında dağıtılan LGBTİ dergisi The Advocate’de yayınlandıktan sonra herkes tarafından öğrenildi. Beatie dergiye, “Durumumuz yasal, siyasi ve sosyal olarak belirsiz durumda. Doktorlar, dini inançları nedeniyle, bize ayrımcılık uygulayarak geri çeviriyorlar” yazdı. 

Thomas Beatie’nin durumu daha sonra ABD’de tartışma konusu haline geldi. David Letterman’ın Saturday Evening Stay programında Andy Samberg, Thomas Beatie’nin hamile kalması ile dalga geçti. Thomas Beatie’de Nisan 2008’de Oprah Winfrey Present’a verdiği bir saatlik röportajla ilk televizyon çıkışını yapmış oldu. 

Beatie’nin Dönüşümü

Thomas Beatie, dünyaya bir kadın olarak geldi. Ancak ilerleyen dönemde kendini erkek cinsiyeti ile özdeşleştirmeye başladı. Beatie, cinsiyet geçişi için 23 yaşından itibaren testosteron hormonu ilacı almaya başladı. 

thomas beatie

Beatie’nin cinsiyet değiştirme operasyonu Mart 2002’de gerçekleşti. Ancak Beatie, operasyon sırasında rahminin kalmasını istedi. Operasyondan sonra ise evlilik için kimliğinin değiştirilmesi sağladı.

Nancy Gillespie ile ilk evliliğini gerçekleştirdi

Thomas Beatie, cinsiyet değişikliği operasyonun üzerinden bir yıl geçtikten sonra 5 Şubat 2003 yılında Hawaii’de Nancy Gillespie ile evlendi. Evli çift 2005 yılında Oregon’a taşındı. Çiftin burada 2008 ile 2010 yılları arasında üç çocuğu oldu. 

ilk hamile erkek

Nancy Gillespie ile boşanma

Nancy Gillespie ile evli olan Thoms Beatie, 8 Mart 2012’de boşanmak için başvurdu. Gillespie, kısa süre içinde boşanmayı kabul etti ve çift boşandı. Thomas, başlangıçta bir süre çocuklarının velayetini aldı. Bu sürede eski eşi Nancy’ye haftada 2 saat görüşme izni verildi. 

Thomas Beatie’nin aldığı ödüller ve adaylıklar:

thomas beatie

  • Dünyanın En Etkili 40 Erkeği
  • Barbara Walters 2008 yılının en etkili 10 bireyi
  • Time dergisi 2009: Time 100 Finalisti
  • Advocate Dergisi: 2008 Yılının Bireyi
  • Huffington Put up: 2011’in 20 Trans Öncüsü
  • Yakışıklı Erkek Ödülü(Kadınsı doğmuş)
  • 2008 Individuals Dergisi: 11 En Çarpıcı An
  • 20. GLAAD Medya Ödülleri adayı: Oprah Winfrey Present, Mükemmel Röportaj Adayı, “Hamile Adam” ünvanı ile Thomas Beatie
Kaynak : https://liistudio.com/5-things-to-know-about-thomas-beatie-worlds-first-pregnant-man/13934/
264
50
36
17
13
Emoji İle Tepki Ver
264
50
36
17
13