Dünyanın İlk “Sihirli Mantar” Araştırma Merkezi Jamaika’da Kuruluyor

9
5
2
2
0
Dünyanın ilk sihirli mantar (magic mushroom) araştırma merkezi bu yıl Jamaika’da kurulacak. Kurulacak araştırma merkezinde, mantarları psikedelik yapan şeyler ve bu özelliklerin daha verimli şekilde ortaya çıkarılması araştırılacak.

Sihirli mantar (magic mushroom), içinde psilosibin denen psikedelik madde bulunan, halüsinojen mantarlara verilen isim. 1950’li yıllarda yaygın şekilde kullanılmaya başlanan sihirli mantarın kullanımı, Jamaika gibi bazı ülkelerde serbest. 

Hayal gördürme etkisi olan sihirli mantarların araştırılması için Jamaika’da bir araştırma merkezinin kurulması adına çalışmalar başlatıldı. Sihirli mantar araştırmaları yapacak merkez, Mona’daki West Indies Üniversitesi’nde olacak ve çalışmanın finansmanını Kanadalı psikedelik firması Field Trip karşılayacak. 

magic mushroom

Araştırmalara göre psikedelik etkisi olan 180 mantar türü var. Sihirli mantar araştırma merkezinde de psikedelik etkisi kanıtlanmış mantar türlerini psikedelik yapan şeyler, bu psikedelik özelliklerin daha verimli olarak nasıl ortaya çıkarılabileceği ve mantarların psikedelik seviyesi üzerinde çalışma yürütülecek. 

Sihirli mantar araştırma merkezinin finansörü olan Kanadalı Field Trip şirketi, ortaya çıkacak sonuçları kullanmak istiyor. Şirketin kurucu ortağı Ronan Levy, araştırmanın sonuçlarına göre iki iş hedefi ortaya okuyor. 

sihirli mantar

Ronan Levy’in ortaya koyduğu ilk iş hedefi, kullanıcıların etkilerinden daha doğru beklentiler almasını sağlamak için mantarların psikedelik özelliklerinin ölçmek. Şirketin ikinci hedefi ise, araştırmanın daha önce ortaya çıkarılmamış psikoaktif maddelerin ortaya çıkarması ve patentlerinin şirket tarafından alınması. 

Jamaika’da kurulacak olan araştırma merkezinin haberi, John Hopkins’in dünyanın en büyük psikedelik araştırma merkezini kuracağını açıklamasından sonra geldi. John Hopkins’in açacağı psikedelik araştırma merkezi, Jamaika’da kurulacak olan araştırma merkezinden farklı olarak kimyasal olarak üretilen psilosibin üzerinde çalışma yürütecek. 

sihirli mantar araştırma merkezi

Field Trip şirketi, psikedelik ilaçların önümüzdeki yıllarda tedavi edici amaçlar için kullanımının yasallaştırılacağını düşünüyor. Şirket, bu yasallaşma ile beraber ortaya çıkarılacak psikedelik moleküllerin klinik denemelerinin yapılabileceğini düşünüyor. Field Trip’in finansör olacağı sihirli mantar araştırma merkezi için çalışmalar devam ediyor. Araştırma merkezinin bu yıl açılması planlanıyor. 

Kaynak : https://happymag.tv/the-worlds-first-magic-mushroom-research-centre-is-coming-to-jamaica/
9
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
2
2
0