Electronic Arts, Sevilen Yarış Oyunu Serisi Project CARS'ı İptal Etti

12
7
4
0
0
Electronic Arts, ilk oyunu 2015'te olmak üzere şu ana kadar üç oyunu çıkan popüler yarış serisi Project CARS'ı iptal ettiğini açıkladı. Şirket, serinin uzun vadede başarılı olamayacağı sonucuna vardıktan sonra bu kararı aldı.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden olan Electronic Arts (EA), 2015 yılında Project Cars ismi verilen yeni bir oyun piyasaya sürdü. İki yıl sonra ise araba yarışı türünde olan bu oyunun ikincisi çıktı. Serinin üçüncüsü ise 2020 yılında çıkış yaptı; ancak önceki yapımlara göre eksikleri (pit stopların kaldırılması gibi) bulunmasıyla bir yarış simülasyonundan ziyade bir yan oyun gibi hissettirdi ve hayranlar tarafından eleştirildi.

Geçen 2 yılın ardından Slightly Mad Studios’un geliştirdiği sevilen oyunun yenisinin gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Hatta geçtiğimiz mart ayında, stüdyonun eski CEO’sunun bir paylaşımı, Procect CARS 4’ün gelebileceğine dair iddialar ortaya çıkardı. Ancak akabinde ilk iki oyunun listelendiği platformlardan kaldırılması ve yeni bir oyunun geleceğine dair hiçbir gelişmenin yaşanmaması, umutların yavaş yavaş kaybolmasına neden oldu. Şimdi ise Electronic Arts’tan hayranları üzecek haber geldi.

Project CARS serisi iptal edildi

Electronic Arts, sessiz sedasız Project CARS serisini iptal etme kararı aldı. Seri için ‘geliştirme ve yatırımı’ durdurduğunu ifade eden dev şirket, Project CARS için çalışan personelin de uygun rollere geçirileceğini aktardı.

GamesIndustry.biz’e konuşan bir EA sözcüsü, bugün yarış portföyleri için yeni bir gelişmeyi duyurduklarını söyleyerek serinin iptali ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yeni Project CARS oyununu ve büyüme potansiyelini değerlendirmemizin ardından, seri için geliştirme ve yatırımı durdurma kararı aldık.”

Sözcü ayrıca bu tarz bir kararı almanın oldukça zor olduğunu ifade ederek hayranların seveceği deneyimler yaratmaya öncelik vermek istediklerini belirterek şunları ekledi: “Bu tarz kararlar, oldukça zor olsalar da hayranların seveceği deneyimler yaratmak için en güçlü olduğuna inandığımız alanlara öncelik vermemizi sağlıyor. Yarış oyunlarımızdaki güçlü yönlerimize odaklanmaya ve dünya çapında uzun vadeli olabilecek serilerimizi genişletmeye çalışıyoruz.”

Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu tarz bir karar zaten bekleniyordu. Slightly Mad, ağustos ayında yaptığı açıklamalarda Project CARS ve Project CARS 2’nin platformlardan sırasıyla 21 eylül ve 3 Ekim’de delist edileceğini duyurmuştu. Buna neden olarak ise araç ve pist lisanslaıarının bitmesi gösterilmişti. Üçüncü oyunun beğenilmemesi ve EA’in serinin geleceğinin olmadığını düşünmesi de iptal kararının alınmasına neden oldu.

12
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
0
0