EA, İyi Oyunculara Farklı, Kötü Oyunculara Farklı Kol Ayarı Sunacak Bir Teknoloji Geliştiriyor

17
4
4
0
0
Electronic Arts, oyuncuların yeteneğini ölçecek ve onlara göre özel ayarlar yapacak sistemin patentini aldı. Sistem, fare ayarlarından kullanıcı arayüzüne kadar ayarlar yapmayı öngörüyor.

Oyun dünyasının dev ismi Electronic Arts, oyunu iyi veya kötü oynadığınızı anlayabilecek ve ona göre kontrolleri düzenleyebilecek bir sistemin patentini aldı. Tabii bu sistem yalnızca bir patent olduğundan oyunlara entegre edilip edilmeyeceği kesin olarak bilinmiyor.

EA, bugün resmen onaylanan patenti için başvuruyu aslında 2020 yılının sonlarına doğru yapmıştı. Peki, öngörülen sistem oyunculara ne konularda yardımcı olmayı planlıyor? Gelin, teknolojinin detaylarına bakalım.

Sistem nasıl çalışıyor?

ea

EA’in yeni teknolojisi, oyuncuların oyun esnasında sundukları girdileri (hangi tuşlara/butonlara bastığını) takip edecek ve kullanıcının yetenek seviyesini belirlemeye çalışacak. Daha sonrasında kullanıcının oyunu daha rahat oynamasını sağlamak için kontrol ayarlarında çeşitli değişiklikler yapacak.

Patentte bulunan görsellerdeki bilgilere göre bu ayarlamalar, fare/kontrolcü hassasiyetinden kullanıcı arayüzüne kadar ulaşabilecek. EA’in patentini aldığı teknolojinin diğer geliştiriciler tarafından kullanılıp kullanılmayacağı da henüz bilinmiyor. EA, patentini aldığı çeşitli teknolojilerin bazılarını ücretsiz olarak geliştiricilere sunuyor.

Kaynak : https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=US375735568
17
4
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
4
0
0