Elon Musk, Starship'ten 41 Kat Daha Güçlü Olacak Yeni Roketini Duyurdu

35
5
3
0
0
Elon Musk, cumartesi günü attığı tweet ile SpaceX'in yeni roketi olan StarShip Super Heavy'nin 41 Raptor motoru olacağını belirtti. Bu rakam, StarShip Super Heavy'nin oldukça güçlü bir roket olacağını gösteriyor.

SpaceX'in Starship prototipinin ilk uçuşunu bu haftadan sonra yapacağı biliniyordu ancak daha prototip bile ilk uçuşunu yapamadan Elon Musk, "Starship Super Heavy" diye nitelendirdiği yeni roketi Twitter aracılığı ile duyurdu.

Elon Musk, Starship Super Heavy roketinde 41 Raptor roketi bulunacağını belirtiyor. SpaceX'in CEO'su, ayrıca bu çapta bir Starship Super Heavy modelinin kesinlikle şimdiye kadar yapılmış en güçlü roket olacağını ifade ediyor.

Starhopper

Yukarıdaki görseldeki "Starhopper" roketi, 1 hafta önce görüntülendi. Bu roket, yalnızca 1 Raptor motoruna sahip. Bahsettiğimiz Starship Super Heavy roketi 41 Raptor motoruna sahip olacak. Yani Elon Musk'ın "yapılmış en güçlü roket" iddiası gerçekleşecek gibi duruyor. Ayrıca Elon Musk, henüz bu roketi fırlatacak bir rampa olmadığı için yeni bir rampanın yapılması gerektiğini de belirtiyor.

Uzay araçları geliştirme konusunda son dönemde Boeing ile büyük bir rekabetin içinde olan SpaceX'in geliştireceği yeni roketi, belki de NASA ve diğer uzay ajanslarının yeni araştırmalar yapabilmesinin önünü açacak. Henüz diğer teknik detayları belli olmayan "Starship Super Heavy" roketinin ne zaman kullanılabilir olacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/elon-musk-starship-super-heavy
35
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
5
3
0
0