Elon Musk, Spacex’in Yeni Starship Aracının İlk Görüntüsünü Paylaştı

34
5
2
1
0
Elon Musk, Spacex’in Yeni Starship Aracının İlk Görüntüsünü Paylaştı
SpaceX CEO’su Elon Musk, çelikten yaptıkları yeni uzay aracı Starship’in ilk resmi görsellerini Twitter üzerinden paylaştı.

ABD’li uzay havacılık şirketi Spacex, hedefini Ay’a ve Mars’a insan ve yük taşıyabilecek araçlar yapmak olarak belirlediği günden bu yana çalışmalarını devam ettiriyor. Starship ve Super Heavy araçlarının tasarımları, isimleri (Eskiden BFS ve BFR olarak adlandırılıyorlardı) ve yapıları değişse de hedefleri hep aynı kaldı. SpaceX, en çok yük ve insan taşıyabilen gelecek nesil roketi yapma amacından sapmadı.

Starship’in geleceği henüz belli değil ama SpaceX, halihazırda bu aracın tam boyutlu bir prototipini yapıyor ve aracı yörüngeye gönderecek. Ayrıca araca güç verecek olan Raptor motorlar da test ediliyor.

SpaceX daha önce de düşük özellikli bir kopyasını yapmış ve Starhopper adını vermişti. Bu araçla düşük irtifada, düşük hızlarda sıçrama testleri yapan firma, hem Starship hem de Super Heavy’de kullanılacak olan Raptor motorları test etmişti.

SpaceX’in planları yolunda giderse, Starship/Super Heavy ikilisi Saturn V’den neredeyse iki kat daha güçlü olacak. Firmanın yeniden kullanılabilir roketleri, uygun fiyatla yörüngeye bir şeyler götürmek için bir devrim niteliği taşıyor.

Elon Musk, aslında pek Ay’a gitme yanlısı değil ve Ay’a seyahati bir zaman kaybı olarak görüyor. Şu andaki ABD Başkanı Donald Trump ve NASA ise Ay’a odaklanmış durumda. SpaceX ve Musk da bu fikir üzerine çalışan ekipler arasında yer alıyor.

SpaceX şu anda ilk Starship gemisinin prototipini üretiyor ve son ürün olarak ortaya çıkacak aracın ne kadar gelişmiş olacağı merak konusu. Firmanın ilk özel yolculuğu ise 2023 yılında gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://www.teslarati.com/spacex-steel-starship-mars-moon-renders/
34
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
5
2
1
0