Elon Musk, Tesla Yatırımcılarının ‘Bizi Mağdur Etti’ İddiasıyla Açtığı Davayı Kazandı

13
8
6
1
0
Elon Musk, Tesla Yatırımcılarının ‘Bizi Mağdur Etti’ İddiasıyla Açtığı Davayı Kazandı
Elon Musk, Tesla yatırımcılarının kendisine açtığı davayı kazandı. Yatırımcılar, Musk’ın attığı bir tweette ‘Tesla özelleştirilecek, finansman sağlandı’ demesinin üzerine Tesla hisselerinin düşmesi sebebiyle mağdur olduklarını iddia ederek milyardere dava açmışlardı.

Twitter’ın, Tesla’nın ve SpaceX’in sahibi olan ünlü milyarder Elon Musk, son yılların en çok dava edilen insanlarından biri. Musk’ın 2018’den beri devam eden bir davası, geçtiğimiz gün itibariyle sonuçlandı.

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018'de şirketin özelleştirilmesi için finansmanın hazır olduğunu tweet atmıştı. Bu tweetin ardından hisse senedi fiyatları önce yükseldi, ardından teklif başarısız olduktan sonra düştü. Dolayısıyla yatırımcılar, ünlü milyarderi Ocak ayında dava etmişti.

Musk, kendisine açılan davayı kazandı

Davaya atanan jüriler, Musk’ın attığı Tweet ile Tesla hisselerinin düşüşü arasında doğrudan bir bağlantı görmediği için dava düştü. Haftalar süren sivil duruşmalarda, Musk’ın attığı tweet ile neyi kastettiği derinlemesine incelendi.

Duruşmada atıfta bulunulan ilk tweet'te Musk, Tesla'yı özelleştirmeyi düşündüğünden bahsetmiş ve "Finansman sağlandı" demişti. İkinci bir tweet'te "Yatırımcı desteği onaylandı" demişti ancak teklifin hissedarların oylamasına bağlı olacağını da sözlerine eklemişti. Yani jüri, gönderilerle dava eden yatırımcıların mağduriyeti arasında bir bağ kurmadı.

Dolayısıyla yatırımcıların bu konuda Musk’a açtığı dava da Musk’ın kazanmasıyla sonuçlanmış oldu. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/musk-wins-lawsuit-over-tesla-funding-secured-tweet/#ftag=CAD590a51e
13
8
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
6
1
0