4
2
1
0
0

Akıllı telefon dünyasının Apple, Samsung, Huawei gibi devleri her sene yeni modelleriyle karşımıza çıkarken lansman tarihlerinden kısa süre sonra bu cihazların çakmalarıyla karşılaşıyoruz. Hatta kimi zaman çakma telefonlar, orijinal modelin lansmanı gerçekleşmeden önce piyasaya sürülebiliyor.

Hem özellikleri hem de gerekli testlerin yapılmaması, çakma telefonları oldukça tehlikeli cihazlar hâline getiriyor ancak firmaların amiral gemisi modellerine olan benzerlikleri, bu cihazları bazı kişilerce tercih edilebilir kılıyor. Biz de bu cihazların aslında nasıl telefonlar olduklarını görebilmeniz için Webtekno olarak cihazları satın alıyor ve inceliyoruz. Bu içeriğimizin konuklarıysa piyasadaki en pahalı çakma telefonlar olarak lanse edilen Huawei Mate 30 Pro, iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy S10+ modellerinin çakmaları. Gelin bu telefonlara yakından bakalım.

Telefonların oyun ve hız testi:

Huawei Mate 30 Pro, iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy S10+

Kutulardan çıkan telefonları, videoyu çekmeden önce şarj ettiğimizi ve bu şarj sürelerince hem telefonların hem de adaptörlerin oldukça ısındığını belirtelim. Bu da cihazların ne kadar tehlikeli olduğunun ilk göstergesi diyebiliriz. 

Telefonların tasarıma bakacak olursak aslında 3 cihaza da dikkatli gözle bakıldığında telefonların çakma olduğunun anlaşıldığını söyleyelim. Özellikle Samsung Galaxy S10+'ın delikli ekran tasarımının çakma telefona adapte edilemediği oldukça bariz şekilde görülüyor.

Yazılım kısmında Huawei Mate 30 Pro ve Samsung Galaxy S10+'ın çakmalarında Android işletim sistemi ve beklendiği gibi Google Play Store hizmetleri çalışır durumda. iPhone 11 Pro Max'in çakmasının da iOS arayüzü giydirilmiş bir Android işletim sistemi olduğunu belirtelim.

Huawei Mate 30 Pro, iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy S10+

Telefonların hepsinde Google Play Store açılıyor ve oyun/uygulama indirilebiliyor fakat indirilen oyunların açılması ya da oynanması oldukça zor. Bu da aslında çakma telefonların tamamen görüntüden ibaret olduğunu gösteriyor.

Telefonların kamera performansları konusuna da değinirsek 3 telefonun da hem ön hem de arka kameralarının oldukça kötü fotoğraflar sunduğunu belirtebiliriz. Çekilen görüntüleri siz de videodan inceleyebilirsiniz.

Huawei Mate 30 Pro, iPhone 11 Pro Max ve Samsung Galaxy S10+'ın çakmalarına göz attığımız içeriğimizin sonuna geldik. Bu tarz içerikleri sizlerle paylaşmaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Kaçırmamak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0