Endgame Sonunda Avengers Ekibinin Orijinal Altılısına Ne Oldu? (Spoiler)

191
11
7
3
3
Gözümüzün nuru Avengers ekibinin orijinal altısına Avengers: Endgame'de ne olduğunu merak ediyorsanız bu haberimizde açıklıyoruz.

Avengers: Endgame sonunda geldi ve tabiri caizse ciğerimizi dağladı. Marvel’ın 3. fazının son demlerini gördüğümüz filmde hem bizleri güldürecek hem de gerçekten ağlatacak sahneler vardı. Ne de olsa koskoca 11 yıl ve bu 11 yılın içinde 22 harika film. Bu yüzden Avengers serisinin bitmesini hazmetmek bazı hayranlar için kolay olmayacak gibi görünüyor.

 (Üzülmeyin, eğer filmler çizgi romanlara göre şekil alırsa biz seyircileri harika filmler bekliyor.)

Avengers serisi bitti ancak bazılarımız hâlâ o ilk filmde gördüğümüz orijinal altılımızın başına tam olarak ne geldiğini merak ediyor olabilir. İşte bu haberimizde Avengers ekibinin mihenk taşlarına ne olduğunu anlatıyoruz, çok uzatmadan başlayalım. 

(Şimdiden uyarmakta fayda var, eğer spoiler yemek istemiyorsanız şu anda haberi okumayı bırakmalısınız.)

Clint Barton / Hawkeye

Avengers: Endgame, Clint’in tüm ailesini Thanos’un parmak şıklatmasına kaybetmesiyle başlıyor. Bundan sonra da Hawkeye’ı Ronin olarak görüyoruz. Daha sonrasında Natasha, ‘sana ihtiyacımız var’ konu başlığı altında Clint’i ekibe dâhil ediyor ve taşları toplamaya başlıyorlar.

Yani Hawkeye hayranlarının üzülmesi gereken bir şey yok, kahramanımız hâlâ yaşıyor. Hatta Hawkeye’ın yaklaşmakta olan Disney+’da bir dizisi bile olacak.

Natasha Romanoff / Black Widow

Bir diğer fedakârımız ise Natasha. Ruh taşını almak için Hawkeye ve Black Widow, Vormir’e bir ekip olarak gidiyor. Tabii ruh taşını elde etmek için sevdiğin birini feda etmen gerektiğini bilmeyen ekibimiz, yoğun bir ‘hayır, ben kendimi feda edeceğim’ kavgasına tutuşuyor. Kavganın kazananı ise Natasha oluyor ve "Whatever it takes" diyerek kendini uçurumdan aşağı bırakıyor.

Asıl olay hayranların ağzından düşmeyen solo Black Widow filmi. Natasha’nın Endgame’de ölmesiyle birlikte solo Black Widow filminin geçmişte geçeceği konuşulmaya başlandı.

Bruce Banner / Hulk

Avengers: Endgame’in başlarında, Banner’ı Hulk ile barışmış şekilde görüyoruz. Bu karaktere de ‘Profesör Hulk’ adı veriliyor. Yani hem Hulk’ın gücüne hem de Banner’ın zekâsına sahip bir karakter. Bütün sonsuzluk taşları toplandığında eldiveni takan kişi yeşil dev Hulk oluyor zira Thanos dışında taşların gücünü ondan başkası kaldıramaz. Hulk, parmağını şıklatıyor ve toza dönüşen %50’lik popülasyon geri geliyor.

Hulk’ın Marvel Sinematik Evreni’ndeki geleceği net değil ancak Endgame sonrası kesinlikle bir filminin daha olacağı konuşuluyor. (O filmde de yüksek ihtimalle General Ross’un Red Hulk’a dönüşmüş halini göreceğiz.)

Tony Stark / Iron Man

Marvel Sinematik Evreni’nin başlangıç filminin kahramanı, maalesef bu filmde hikâyesini sonlandırıyor. Endgame’in son yarım saatinde gerçekleşen savaşta Thanos’un eldiveninden sonsuzluk taşlarını alan Stark, daha önceden tasarladığı kendi eldivenine bu taşları yerleştirerek parmağını şıklatıyor ve Thanos’u ve ordusunu toza dönüştürüyor.

Tabii Stark’ın bünyesi Thanos veya Hulk kadar güçlü olmadığı için taşların gücünü kaldıramıyor ve kahramanımız Spider-Man ile sarıldıktan sonra savaş alanında hayatını kaybediyor. Şunu da belirtelim, bu sahnede birçok izleyenin ağladığını görmek mümkündü.

Steve Rogers / Captain America

Ekibimizin lideri Endgame’de ölmüyor ancak yeni bir filminin gelmeyeceğini de bir nevi tescillemiş oluyor. Ekibimizin Thanos’u alt ettikten sonra sonsuzluk taşlarını aldıkları zaman dilimlerine geri bırakmaları gerekiyor. Bu görevi de fedaimiz Steve Rogers üstleniyor ancak taşları geri bırakmak için geri gittiğinde Rogers, Peggy Carter’la yarım kalan hikâyesini tamamlamak istediğine karar veriyor ve geçmişte kalıp Carter’la evleniyor.

En sonunda Rogers’ı 100 küsür yaşlarında ve sol yüzük parmağında bir yüzükle görüyoruz. Bu sahnede Rogers, kalkanını Falcon’a devrederek Captain America’lıktan emekli oluyor.

Thor Odinson

Filmde belki de en şaşırtan karakter Thor oldu. Thanos’un kellesini aldıktan sonra depresyona girip bira göbeği bırakan Thor, yerle bir olan Asgaard’ı Dünya’da yeni bir köy olarak kuruyor ve bütün Asgaardlılar oraya yerleşiyor. Filmin genellikle eğlenceli kısımlarını oluşturan Thor, taşları almak için geçmişe Rocket ile birlikte Asgaard’a gittiklerinde Mjölnir’i de geri almayı ihmal etmiyor.

Savaş sahnesinde Thanos tam Thor’u öldürecekken Steve Rogers’ın Mjölnir’i kaldırması da izleyenlerin oldukça heyecanlandığı bir sahneydi. Bu sırada Thor, Rogers için ‘Layık olduğunu biliyordum’ diyor.

Thor, filmin sonunda Asgaard’ın liderliğini Valkyrie’ye bırakıyor ve Galaksinin Koruyucuları’nın gemisine binip yeni maceralara yelken açıyor ki bu da bizi çok eğlenceli bir film bekliyor olabilir demek.

Dediğimiz gibi Avengers hikâyesi sonlandı diye sakın üzülmeyin çünkü bundan sonraki fazlarda bizleri oldukça heyecanlandırıcı filmler gelecek. Söylemeden de geçmeyelim, huzur içinde yat Tony Stark reis.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/55244-avengers-endgame-spoilers-ending-explained-who-dies-captain-america-tony-stark-thor-black-widow-hawkeye-hulk
191
11
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
191
11
7
3
3