Epic Games, Bir Süredir Beklenen 'Başarılar' Özelliğini Kullanıma Sundu

58
14
6
2
2
Epic Games, pek çok oyunseverin beğendiği "Başarılar" özelliğini kullanıma sundu. Şu an için sadece Ark: Survival Evolved oyununda çalıştığı tespit edilen bu özelliğin, henüz erken aşamada olduğu ve bazı değişiklikler yapılabileceği ifade ediliyor.

Son dönemlerin popüler çevrimiçi oyun platformlarından bir tanesi hiç şüphesiz Epic Games. Özellikle de geçtiğimiz yıl başlattığı ücretsiz oyun kampanyaları ile kullanıcı sayısında patlama yaşayan platform, hala bazı önemli eksikliklere sahip. Yetkililer, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda bu eksikliklerin giderilmesi için çeşitli çalışmalar başlattıklarını ve zamanla Epic Games'in çok daha kullanışlı bir hal alacağını açıklamışlardı. Şimdiyse platforma, pek çok oyunseveri heyecanlandıracak bir özellik geldi.

Oyunseverler, yıllardır Valve'ın sahip olduğu Steam'i kullanıyorlar. Platform, popülerleşmeye başladığı dönemlerde alternatifinin olmaması nedeniyle oyunseverlere bazı alışkanlıklar kazandırdı. Hal böyle olunca da oyunseverler, Epic Games ve diğer çevrimiçi oyun platformlarında da bu alışkanlıklarını sürdürmek istiyorlar. Bu durumun farkında olan Epic Games de Steam'de pek çok oyuncunun önemsediği "Başarılar" özelliğini kullanıcıların hizmetine sundu.

Epic Games

Epic Games, resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla getirdikleri yeni özelliği duyurdu. Platformun Başarılar özelliği, tıpkı Steam ve diğer oyun platformlarında olduğu gibi çalışıyor. Yani herhangi bir oynarken yaptığınız bir şey, bir başarı kilidinin açılmasını sağlıyor. Epic Games'in yeni özelliği, şu an için sadece Ark: Survival Evolved isimli oyun için çalışıyor gibi görünüyor.

Epic Games tarafından yapılan açıklamalarda, özelliğin şu an için erken aşamada olduğu ifade ediliyor. Bu da bu özelliğin, ilerleyen dönemlerde değiştirilebileceğini gözler önüne seriyor. Ayrıca kullanıcılar, ilerleyen dönemlerde sadece Ark: Survival Evolved için değil, diğer oyunlar için de başarı kilitlerini açabilecekler. Ancak bu özelliğin hangi oyunlarda görülmeye başlayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Epic Games'in resmi Twitter'dan yaptığı paylaşım

Epic Games'in Başarılar özelliği ile ilgili sızdırılan bir görsel, oyunlardaki başarıların altın, gümüş ya da bronz gibi kategorilerde sınıflandırılacağını gösteriyor. Bu da Epic Games'in, Sony'nin Thropy isimli sistemini daha fazla taklit edeceğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Başarılar özelliği, oyunların başarımlarını "yaygın" gibi nadirlik durumlarına göre de sınıflandırıyor. Epic Games, yeni özelliğiyle kullanıcıları etkilemeyi başaracak gibi görünüyor.

Epic Games'in Başarılar özelliğinden sızdırılan o görsel

Epic games

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-epic-games-store-is-finally-getting-achievements
58
14
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
58
14
6
2
2