Epic Games’in Popülaritesini Kırmak İsteyen Steam, Keşif Algoritmasını Değiştirdi

22
8
4
0
0
Valve'ın oyun platformu Steam nihayet algoritma sistemini değiştirdi. Yayımladığı bir blog yazısıyla yapılan değişiklikleri açıklayan Steam, yeni algoritmanın oyunseverlere popüler oyunları değil daha çok sevebilecekleri oyunları göstereceğini söyledi.

Dünyanın en popüler oyun platformlarından bir tanesi olan Valve'ın sahip olduğu Steam, nihayet algoritma sorununa çözüm buluyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Steam'in son sürümünde oyunseverler, daha çok oyuna erişebilecekleri bir algoritmaya sahip olacaklar.

Steam, platformda yer alan oyunlardan daha çok popüler olanları ön planda tutuyor. Bu da küçük çaplı geliştiricilerin oyunlarının ismini duyuramamasına neden oluyor. Bu politikayla müşteri ve geliştirici memnuniyetinden ziyade para odaklı yol alan Steam, oyunseverlerin Epic Games'e olan ilgisini daha fazla gözardı edemedi ve bundan sonra para odaklı çalışmayacak gibi görünüyor.

Steam

Steam'in yayınladığı bir blog yazısı, mağazada yeni oyunlar keşfetmek isteyen oyunseverleri bekleyen yeni algoritmayı açıklıyor. Steam tarafından yapılan açıklamalara göre bundan sonra kullanılacak yeni algoritma, Steam kullanıcılarına kendilerini daha özel hissettirecek. 

Steam, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni algoritma sistemini, Steam kullanıcılarının yüzde 5'lik kadarına sundu ve bir süre test etti. Steam Laboravutarı üzerinden yapılan testler, kullanıcılar tarafından da onaylanınca Steam, yeni algoritmayı tüm kullanıcılar için sunmaya başladı. 

Steam tarafından yapılan açıklamalara göre test süreci boyunca oyunseverlere, popüler oyunlardan çok oyunseverlerin ilgisini çekecek oyunlar gösterildi. Steam'in burada aldığı sonuçlarsa çok çarpıydı. Yapılan açıklamalara göre test sürecine boyunca gösterilen tekil oyunların artış miktarı yüzde 75 seviyelerine ulaştı. Bu duruma reaksiyon veren kullanıcılar, gösterilen tekil oyunlara olan ilgiyi yüzde 48 oranında artırdılar.

Steam'in bu çabası, Epic Games'in baskılarından kurtulmak için bir hamle gibi görünüyor. Ancak bu hamlenin Steam'e neler kazandıracağını ancak ilerleyen dönemlerde görebileceğiz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/steam-is-finally-fixing-its-games-algorithm-as-epic-games-store-looms-large
22
8
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
8
4
0
0