Dünyanın İlk Çevrimiçi Siber Güvenlik Eğitim Oyunu 'ThreatGEN: Red vs. Blue' Çıktı

22
3
1
0
0
ThreatGEN isimli bir siber güvenlik şirketi, siber güvenlik konusunda eğitim almak isteyen oyunseverlere hizmet edecek bir oyunu piyasaya sürdü. Steam üzerinden satın alınabilen oyun, ilerleyen dönemlerde iOS ve Android platformları için de geliştirilecek.

Akıllı telefon, bilgisayar ve internet teknolojisinin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte "siber güvenlik", insan hayatında çok önemli bir rol oluşturuyor. Çoğu zaman bilgisayar korsanları tarafından gönderilen sahte e-postalar, akıllı telefonlara yüklenen kötü amaçlı yazılımlar ve bilgisayarlara sızan virüsler, kullanıcıların başına büyük bir dert açabiliyor.

ABD merkezli "ThreatGEN" isimli bir siber güvenlik şirketi, siber güvenlik sektörünün açıklarını göz önünde bulundurarak piyasaya bir siber güvenlik oyunu sürmeye karar verdi. Geliştirilme süreci tamamlanan dünyanın ilk çevrimiçi siber güvenlik eğitim oyunu "ThreatGEN: Red vs. Blue" artık piyasaya sürüldü ve oyunseverler, bu ilginç oyunu Steam üzerinden satın alabiliyorlar.

ThreatGEN: Red vs. Blue

Oyunun en etkileyici yanı, bugüne dek herhangi bir bilgisi olmayan oyunseverleri bile gerçek bir siber güvenlik uzmanı haline getirebilmesi. Oyun temel anlamda, siber güvenlik sektörüne ait genel bilgileri oyunseverlere aktarıyor. Bu sayede oyuncular, siber güvenlikle ilgili temel bilgileri öğrenme fırsatı yakalarken siber güvenliğin sağlanmasıyla ilgili pratik yapabiliyorlar. Üstelik oyunseverler, ThreatGEN: Red vs. Blue sayesinde siber güvenliğin stratejik konuları olan siber güvenlik programları, siber güvenlik bütçesi ve maliyet fayda analizini yapmayı da öğreniyorlar.

siber güvenlik

ThreatGEN: Red vs. Blue oyununu oynamaya karar vermeniz halinde ilk olarak bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçim, oyunun isminde de geçen "Red" (kırmızı) veya "Blue" (mavi) takım. Kırmızı takıma dahil olmanız halinde karşınıza çıkan simülasyonlara saldıran hacker'lar grubunda yer alıyorsunuz. Mavi takımda yer almanız halindeyse hacker'lara karşı savaş açmış oluyorsunuz ve simülasyonların savunma cephesinde bulunuyorsunuz.

Şu an için sadece Steam platformu üzerinden satın alınabilen ThreatGEN: Red vs. Blue; Windows, macOS ve Linux platformları üzerinden oynanabiliyor. Geliştirici şirket, oyunun ilerleyen dönemlerde iOS ve Android platformuna da taşınacağını ve oyunseverlerin hacker veya siber güvenlik uzmanı olmak yolundaki ilerleyişine akıllı telefonları üzerinden de devam edebileceklerini açıkladılar. Steam fiyatı 50 TL olan ThreatGEN: Red vs. Blue'ya erişmek için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.prnewswire.com/news-releases/threatgen-announces-release-of-worlds-first-online-multiplayer-cybersecurity-training-game-300913068.html
22
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
1
0
0