Dünyanın İlk Erkek Doğum Kontrol Yöntemi Onay Bekliyor

57
17
9
7
3
Kadın odaklı doğum kontrol yöntemlerine ek olarak dünyanın ilk erkek odaklı doğum kontrol yöntemi geliştirildi. Araştırmacılar, bu yöntemin başarı oranının %97,3 olduğunu aktardı.

Günümüzde çeşitli doğum kontrol yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerin neredeyse hepsi kadın odaklı şekilde ilerliyor. Ancak araştırmacılar, bu kontrol yöntemlerinin yanına, dünyanın ilk erkek doğum kontrol yöntemini eklediler.

Araştırmaya ön ayak olan bilim insanlarına göre, ürünün gerçekleşmesi için hâlâ yedi, sekiz aylık bir süre bulunuyor ancak Dr. R.S Sharma, Hindustan Times’a yaptığı açıklamada “Ürün şu an hazır, sadece düzenleyicilerin onayı gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Doğum kontrol yönteminin uygulanması

iğne

Geliştirilen yeni doğum kontrol yöntemi, sperm tünellerine yapılan bir enjeksiyon ile gerçekleştirilecek. Erkek vücudunda testislere en yakın kanala gerçekleştirilecek bu operasyonda erkeğe lokal anestezi uygulanacak.

İlacın etkisi 13 yıl sürecek ve vasektominin (meni kanalı ameliyatı) yerini alacak. Dr. Sharma yaptığı açıklamada, klinik deneylerde %97,3’lük bir başarı oranına ulaştıklarını ve bildirilen herhangi bir yan etkinin olmadığını söyledi.

Doğum kontrol formuna polimer adı veriliyor ve uzun, kendini tekrar eden molekül zincirleriyle doğum kontrol ilacından oluşuyor. Doğum kontrol şeklinin bileşenlerinde Styrene Maleic Anhydride bulunuyor.

Dr. Sharma, Hindustan Times’a yaptığı açıklamada “Ürün, rahat bir şekilde dünyanın ilk erkek doğum kontrolü olarak adlandırılabilir” şeklinde konuştu. Bilim insanları, şu an Hindistan’da ilaç için gelecek onayı bekliyorlar.

Erkek doğum kontrol hapı

hap

Bu senenin başlarında erkek doğum kontrol hapı ile ilgili çalışmanın da sonuçları paylaşılmıştı. 40 sağlıklı erkek üzerinde yapılan klinik deneyde katılımcıların bazılarında yorgunluk, baş ağrısı, sivilce, libidoda düşüş ve ereksiyon sorunları gibi yan etkiler görülmüştü. Yapılan klinik deneyde katılımcıların 5’inde (yüzde 17) cinsel dürtüde düşüş, 2’sinde (yüzde 7) ereksiyon sorunları görülse de cinsel aktivitelerde herhangi bir düşüş yaşanmamıştı.

Araştırmanın ortaklarından Dr. Christina Wang, elde edilen erken sonuçların umut vaat edici olduğunu, güvenli, geri çevrilebilir hormonal erkek doğum kontrolünün 10 sene içerisinde hayata geçebileceğini söylemişti.

Kaynak : https://www.newshub.co.nz/home/lifestyle/2019/11/world-s-first-male-birth-control-set-to-be-released-soon-in-india.html
57
17
9
7
3
Emoji İle Tepki Ver
57
17
9
7
3