Eş Zamanlı Bitcoin Aktivitelerini Müziğe Çeviren Site

8
2
1
0
0
Bildiğimiz gibi her saniye gerçekleşen çok fazla Bitcoin transferi mevcut. İşte bu web sitesi gerçekleşen transfer işlemlerini eş zamanlı olarak seslere çeviriyor.

Günümüzde kripto para birimleri birçok sitede kullanılmaya başladı. Bu nedenle oluşan blok zinciri her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Bu olayın diğer bir açıklaması ise, her saniye gerçekleşen Bitcoin transferlerinin hızlı bir şekilde artması.

BitListen adlı web sitesi, yapılan Bitcoin transfer işlemlerini büyüklüğüne göre sese çevirerek sizlere sunuyor. Sitede Celesta, Planet ve Wikki olmak üzere üç farklı ses seçeneği mevcut. Sesleri duymak için siteye girdikten sonra boş bir alana tıklamanız yeterli olacaktır. Ses değişimini sağ aşağıdaki kutudan yapabilirsiniz. Aynı zamanda 'Show units in USD instead of BTC' seçeneğini tikleyerek BTC miktarlarını dolar karşılığı ile görebilirsiniz.

BitListen sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

BitListen, ilk olarak 2013 tarihinde “Listen to Bitcoin” adında açılmıştı fakat talihsiz bir güvenlik açığı sebebiyle, sitenin verileri bir virüs ile silindi. Olayın ardından sitenin kurucusu Maximillian Laumeister, siteyi farklı bir isim ile tekrar açtı.

Kaynak : https://thenextweb.com/hardfork/2019/05/28/this-website-turns-bitcoin-blockchain-activity-into-asmr/
8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0