Eski İşlemci Barındıran Akıllı Telefonlar Günümüzde Hala Satın Alınabilir mi?

38
4
4
3
2
Akıllı telefonların donanım özellikleri her geçen gün yükseliyor ve bununla beraber fiyatları da bir o kadar artıyor. Peki daha eski akıllı telefonları satın almak mantıklı mı?

Mobil platformda kullanılan üst segment yonga setlerinin artık herhangi bir performans sorunu yaşamadığı ve bazı durumlarda bazı dizüstü işlemcilerini de geçtiği günümüzde bu işlemciler ne yazık ki pahalı cihazlarda kullanılıyorlar. Ne var ki Redmi, Poco, OnePlus, Honor ve Xiaomi gibi Çinli akıllı telefon üreticileri en güncel işlemcileri bazı bütçe modeli akıllı telefonlarına da yerleştirerek kullanıcıların yüzlerini güldürüyorlar.

Son yıllarda teknoloji bir hayli hızla gelişti. 1-2 yıl önce piyasaya sürülen amiral gemisi serisi akıllı telefonların fiyatları an itibarıyla fazlasıyla ucuz olmakla beraber barındırdıkları donanım özellikleri de günümüz şartlarındaki uygulama gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor. Peki günümüzün orta segment akıllı telefonlarını satın almak mı daha mantıklı yoksa bir iki seri eski bir amiral gemisi mi?

Bunu en net şekilde anlayabilmek için günümüzün güncel orta seviye yonga setlerinden 2016 yılına kadar olan yonga setlerinin performans karşılaştırmasına bakabiliriz.

Qualcomm'un 2018 yılında piyasaya sürülen Snapdragon 710 ve 670 yonga setleri günümüz şartlarında dahi güncelliklerini koruyor, zira aldıkları skorlar 2019 yılında piyasaya sürülen Snapdragon 675 yonga setine fazlasıyla yakın. Snapdragon 710 ve 670'i kullanan akıllı telefonlar da akıllı telefon üreticilerinin en yeni modellerine göre bütçeye daha uygun.

Eski bir yonga setinin bizlere getirdiği tek dezavantaj daha eski bir grafik ara birimine sahip olmak. Bu sebeple en son piyasaya sürülen ve yüksek grafik özelliklerini gerektiren oyunlarda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların çok büyük olmayacağını, oyunun grafik ayarlarından değiştireceğiniz bazı seçeneklerle akışkan bir oyun deneyimini elde edebileceğinizi söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/smartphone-benchmarks-by-age-995777/
38
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
38
4
4
3
2