Formula 1’de 2022 Sezonu, Dramatik Mücadeleler ile Sona Erdi

17
2
1
0
0
Bu yıl gerek pilotlar gerekse takımlar şampiyonluğu için pek de bir rekabet göremediğimiz Formula 1’de 2022 sezonu sona erdi. Sezonun son yarışı, kendi içinde pek çok dramatik olaya ev sahipliği yaptı.

Sadece son yılların değil, Formula 1 tarihinin en dominant yıllarından birini yaşayan Max Verstappen’in haftalar önce şampiyonluğunu ilan ettiği 2022 Formula 1 sezonu, Abu Dhabi GP ile sona erdi. Yas Marina Pisti’nde gerçekleştirilen yarış, şampiyonu belirlemediyse de pek çok dramatik çekişmeye sahne oldu. 

Türkiye saati ile 16.00’da başlayan Abu Dhabi GP'ye ilk sıradan başlayan isim olan Verstappen, startta yerini korumayı başardı. Perez daha hızlı bir kalkış yapsa da takım arkadaşını geçemedi. Şampiyonlar belli olsa da sıralamanın belirlenmesi için büyük önem taşıyan yarışta, pist üstü pek çok aksiyona ev sahipliği yaptı.

Alfa Romeo kıl payı farkla 12 milyon doları kaptı

alfa romeo

Yarışta Mercedes ile Ferrari ikincilik için mücadele ederken, Perez ile Leclerc de pilotlar şampiyonasında ikinci sırayı almak için kıyasıya bir rekabete tutuştu. Büyük para ödüllerinin söz konusu olduğu takımlar sıralamasında daha üst sırayı almak için Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin ve McLaren ciddi bir rekabet içerisine girdi. 

Alonso’nun yarış dışı kalması planlarını bozmuş olsa da Alpine takımı, şampiyonayı 4. sırada tamamlamayı başardı. 55 puanlı iki takımdan Alfa Romeo, Bottas’ın sezon içinde İtalya GP’de elde ettiği 5.lik sayesinde bir üst sırayı ve 12 milyon dolarlık ek ödülü almayı başardı. 

Çift pit stop stratejisini tercih eden Perez, yarışın son bölümlerinde aracını oldukça zorlasa da tek pitstop tercihinde bulunan Leclerc’e yaklaşmayı başaramadı. Böylelikle Leclerc, 1 puan farkla pilotlar şampiyonasında 2. sırayı almayı başardı. Motor sorunları nedeniyle Hamilton’ın yarıştan çekilmesiyle 10. sıraya çıkan Vettel, yarışın son anlarına kadar kovalasa da Ricciardo’yu geçemedi. Böylece Alfa Romeo şampiyonayı Aston Martin’in üstünde tamamladı. 

Danke, Seb!

Bu yarışla birlikte Nikolas Latifi, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher ve Sebastian Vettel, Formula 1 kariyerlerine şimdilik nokta koymuş oldu. Ricciardo’nun önümüzdeki yıl Red Bull için test pilotluğu yapması bekleniyor. 

Daha önce Red Bull ile 4 defa pilotlar şampiyonluğuna ulaşan ve hemen herkesin sevdiği pilotlardan olan Sebastian Vettel, yarış sonunda donut yaparak F1 pistlerine veda etti. Alman pilot Ferrari için de yarışmıştı. 

Yarışı Max Verstappen kazanırken onu Leclerc, Perez, Sainz, Russell, Norris, Ocon, Stroll, Ricciardio, Vettel, Tsunoda, Zhou, Albon, Gasly, Bottas, Schumacher, Magnussen takip etti. Hamilton, Latifi ve Alonso yarışı tamamlayamayan isimler oldu.

17
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
0
0