Facebook, Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini Kullanan Yeni Bir Reklam Sistemini Getiriyor

3
1
1
1
1
Tam bir reklam krallığı olan Facebook; artırılmış gerçeklik, anketler ve ufak oyunlar içeren yeni reklam sistemini getiriyor. Şirket, anketler ve artırılmış gerçeklik içeren reklamlardan elde edilen verilerin reklam verenler ile paylaşılmayacağının da garantisini veriyor.

Son dönemlerde muhtemelen en çok tartışılan şirket olan Facebook, haber akışına verdiği reklamlara yeni bir boyut kazandırıyor. Şirket; anketleri, basit oyunları ve artırılmış gerçeklik içeren reklamları kullanıcılarına interaktif olacak bir şekilde gösterecek.

Dünyada iki milyardan fazla insanın her gün ziyaret ettiği Facebook, tahmin edebileceğiniz gibi aynı zamanda Dünyanın en büyük reklam şirketlerinden biri haline de gelmiş durumda. En büyük şirketlerden biri derken abartmıyoruz, Facebook’un yıllık reklam geliri 55 milyar doları buluyor.

facebook

Tabii, son zamanlarda duyduğumuz gibi şirket bu gücünü kötüye de kullanabiliyor. Kişiye özel reklamları kullanıcılarının karşısına çıkararak kullanıcı gizliliğini tamamen çiğniyor. ABD’nin Federal Ticaret Komisyonu’yla karşı karşıya geldiği davada 5 milyar dolarlık rekor cezaya çarptırılmıştı.

Facebook, yeni getireceği reklam sistemine ilişkin eski faciaları yaşatmayacaklarını belirten bir iki cümle de söylemiş. Şirket, reklam veren şirketlerin ve markaların kişisel verilere ulaşamayacağını belirtmiş. Yani reklamda bulunan bir ankete oy verirseniz reklamı verenler sizin kim olduğunuza erişemeyecek, yalnızca anket oranlarını öğrenecekler.

Facebook’un yeni reklam sisteminde bulunan artırılmış gerçeklik ise ayrı bir tartışma konusu. Şirket, örneğin bir ruj reklamında farklı rujları dudağınızda denemenizi sağlayan bu teknolojiden elde ettikleri görüntüleri kaydetmeyeceklerini açıkladı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-will-be-sticking-ads-with-polls-games-and-ar-into-news-feed/
3
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
1
1