Facebook, Gizlilik Ayarları Hakkında Bilgilendirme Yapmak İçin Kafe Açacak

6
3
2
1
1
Gizlilik ihlalleri ile oldukça büyük yaralar alan Facebook, İngiltere’de kullanıcılara gizlilik ayarları hakkında bilgi vermek için kafe açıyor. Bu kafelerde, kullanıcılara güvenlik ayarları hakkında eğitimin yanı sıra ücretsiz kahve servisi de olacak.

Kişisel verilerimizi yıllarca depolayıp paylaştığı ortaya çıktıktan sonra Facebook'un başı büyük derde girmişti. Facebook, verdiği her gizlilik sözünü ihlal ettikten sonra şimdi kullanıcıların gönlünü almanın yollarını arıyor. Dev şirket, şimdi kullanıcılarına gizlilik konusunda yardımcı olmak ve İngiltere’de insanları bilgilendirmek için kafe açıyor.

Kullanıcılara gizlilik ayarları hakkında bilgilendirme yapılacak:

facebook pop-up cafe

Evening Standard gazetesinin haberine göre Facebook, yeni modaya ayak uyduruyor ve 28 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Birleşik Krallık’ta beş tane kafe açmayı planlıyor. Bu kafelerde İngiltere’deki kullanıcılarına ücretsiz kahve sunacak olan Facebook, gizlilik ayarlarıyla ilgili olarak da kullanıcılarını uyaracak. “Pop-up” olarak adlandırılan bu kafeler, İngiltere’deki kullanıcılar için oldukça faydalı olacağa benziyor zira son zamanlarda yapılan bir ankette İngiltere’deki kullanıcıların dörtte birinden fazlası, gizlilik ayarlarının nasıl uygun hâle getirileceğini bilmiyordu.

Mashable’a konuşan Facebook Kuzey Avrupa’nın başkan yardımcısı Stave Hatch, “Sosyal medyada paylaştığınız şeyleri kimin görebileceği konusunda endişelenmek normaldir ancak herkes bu konuda ne yapabileceğini bilemiyor. Bu nedenle Facebook'ta gizlilik ayarlarınızı özelleştirmeyi hızlı ve kolay hâle getirdik” açıklamasını yaptı.

Facebook’un ele alacağı gizlilik sorunlarına tekrar bakacak olursak bu sorunlar arasında uygulama geliştiricilerinin, kullanıcıların ses kayıtlarını dinlemesine izin vermesi, Facebook canlı yayını sırasında kullanıcı gizliliği hakkında kullanıcı verileriyle uğraşma, yüz milyonlarca insanın kişisel verilerinin çalınması gibi büyük açıklar bulunuyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada ayrıca çalışanlar, kullanıcılara paylaşılan içeriklerinin kimler tarafından görülebileceğini ayarlamaları ve Facebook’a bağlı çalışan uygulamaları nasıl denetleyecekleri konusunda yardımcı olacaklar.

Kaynak : https://mashable.com/article/facebook-privacy-pop-up-cafe-uk/
6
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
1