Facebook'tan Google'a Ciddi Rakip: 'Facebook Haberler' Yayın Hayatına Başladı

9
7
2
1
1
Facebook, Google Haberler özelliğinin rakibi olacak yeni servisi Haberler sekmesini kullanıma açtı. Şimdilik sadece ABD’de aktif olan servis, yakın zamanda daha geniş bir kullanım alanına erişecek.

Facebook, gazeteciliği teşvik etmeye yönelik bir dizi tartışmalı girişimin ardından geçtiğimiz haftalarda duyurduğu girişimi olan Haberler bölümünü en son güncelleme ile bünyesine ekledi. Daha geleneksel haberlerin duyurularının yanı sıra bu sekme, kullanıcılarının okuması gerektiğini düşündüğü haberleri ön plana çıkaracak.

Şimdilik bu sekmenin kullanımı, ABD’deki küçük bir kullanıcı grubuyla sınırlı olacak ve ayrı bir bölüm olarak çalışacak ancak zaman içerisinde haber akışının daha yaygın hâle gelmesi ve tüm dünyada kullanıma açılması bekleniyor. Mark Zuckerberg, nisan ayında projeye olan tutkusunu belirterek dev şirketin haber yayıncılarını desteklemesi gerektiğini ve bunu çok istediğini söylemişti. Haber yayıncılarının sayısı, Facebook’ta giderek artıyor çünkü Facebook kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu, haberlerini Facebook Haber Akışı üzerinden almak istediğini belirtiyor.

Haberleri filtrelemek mümkün:

facebook haberler

Facebook Haberler; test süreci boyunca New York, Los Angeles ve Boston dâhil olmak üzere ABD’nin en büyük şehirlerinde faaliyet gösterecek ve yerel yayınlardan en ilgi çekici haberleri kullanıcılarına sunacak. Ayrıca, kullanıcıların görmek istemedikleri haberleri, konuları ve yayıncıları gizleme özelliği de bu servisin içerisinde mevcut olacak.

Facebook, “Kaliteli haber akışı hedefini tutturmak için teknolojiye güvenmeden önce yapmamız gerekenleri yapma konusunda ilerleme gösterdik. Facebook Haberler özelliğiyle birlikte hem insanlara hem de haber yayıncılarına kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Dijital çağda bireysel, bağımsız gazetecilik de dâhil olmak üzere yeni gazetecilik türlerinin gelişmesini istiyoruz. Bunun için Facebook Haberler kısmının algoritmasını sürekli olarak yenilemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

facebook haberler

Facebook, en iyi haberleri insanlara ulaştıran editör ekibinin tamamen bağımsız olacağını bildirdi. Bu yeni servise katılan yayıncıların listesi henüz doğrulanmadı ancak tanıtım videosu Time, Washington Post, Fox News, CBS News, Bloomberg ve Politico'nun Facebook Haberler sekmesinde yer alacağını gösteriyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/facebook-news-feed-section-mark-zuckerberg-journalism-new-feature-a9171356.html
9
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
7
2
1
1