Facebook, Sahte Haberlerle Mücadele Etmek İçin Gerçek Gazetecileri İşe Alacak

9
0
0
0
0
Facebook, son zamanlarda giderek artan sahte haberlerle mücadele etmek için gerçek gazetecileri işe alacağını duyurdu. Sosyal medya devinin bu hamlesi, platformdaki sahte haberlerin önüne geçmek için etkili bir yöntem olabilir.

Geçmişte Facebook, birçok kez sahte haberleri sürdürmekle suçlanmıştı. Özellikle son zamanlarda önüne geçilemeyen ve adeta bir çığ gibi büyüyen bu sahte haber akımından bıkmış olan Facebook ise çareyi gerçek gazetecileri işe almakta buldu.

Bugün itibariyle bir işe alım ilanı yayınlayan sosyal medya devi, mobil uygulama içinde özel bir haber bölümü oluşturacak bir gazeteci ekibi oluşturmayı planlıyor. Bu sayede Facebook, insanlara tamamen kişisel ve son derece alakalı bir sosyal medya deneyimi yaşatmak istiyor.

Facebook Sahte Haber

Facebook, Haber Sekmesi adını verdiği özelliğini yıl sonuna kadar aktif hâle getirmek istiyor. Bu sekme; haber kaynağından (yani ana sayfanızdan) bağımsız, yeni bir sekme olacak, güncel ve tamamen kişilerin beğenileriyle alakalı gerçek haberleri insanlara sunacak.

Facebook’un başı geçmişten beri sahte haberlerle dertte:

Facebook Haber Sekmesi

Geçen yıl Facebook, platformun sahte haberlere karşı duruşunu sağlamlaştırmanın bir yolu olarak; gazetecilik, iletişim ve dijital medya alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere burslar sunmuştu. Bu kapsamda Facebook Gazeteciliği Proje Bursu, beş yıl boyunca kullanılmak üzere dört farklı kuruma 250.000 dolar (~ 1,4 milyon TL) hibe vermişti

Yine geçmişte Facebook, sahte haberlerle ve bu haberleri sürdürmekle suçlanıyordu. Tüm bu sebepler göz önüne alındığında Facebook, gerçek gazetecilere bünyesinde yer vererek güvenilmez ve taraflı haberlerin önüne geçebilir.

Yakın bir zamanda Facebook’ta, Çin’e bağlı Facebook hesaplarının, sayfaların ve grupların kapatılacağı yönünde yayılan sahte bir haber, adeta bir bomba etkisi yaratmış ve büyük bir tepki toplamıştı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/facebook-is-hiring-journalists-to-fight-fake-news/
9
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
0
0
0
0