Sağlık Bakanı Koca'dan Aşı Açıklaması: 40 Yaş ve Üzerine Aşı Sırası Geldi

44
12
6
3
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile aşı uygulama grubunda yeni yaş grubunu açıkladı. Koca'nın açıklamasına göre artık 40 yaş ve üzeri herkes aşı olabilecek.

Ülkemizde Haziran ayı ile birlikte hız kazanacağı söylenen aşılama çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı. Son olarak müzisyenler, öğretmenler gibi meslek grupları ile birlikte 45 yaş ve üzeri için uygulanmaya başlayan aşılama çalışmalarında yaş grubu sürekli genişliyor.

Yaz aylarında uygulanacak yoğun aşılama programı ile birlikte salgından kurtulmayı hedefleyen ülkemizde şimdi de 40 yaş ve üzeri vatandaşlar aşı programına dahil edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın resm Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre 40 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar bu sabahtan itibaren randevu alabilecekler.

Yüzde yüz katılım bekleniyor:

Eğer 40 yaş üstü iseniz ya da açıklanan öncelikli meslek gruplarından birine dahilseniz MHRS ya da e-Nabız üzerinden aşı durumunuzu kontrol ederek randevu oluşturabilirsiniz. Randevu oluştururken dilediğiniz aşıyı seçme ve dilediğiniz sağlık kurumunda aşı olabilme imkanınız olduğunu da hatırlatalım.

Ülkemizde uygulanan toplam aşı sayısı şu andan itibaren 33.417.224. Tek doz aşı uygulananların sayısı 19.751.780 ve ikinci dozu da uygulananların sayısı ise 13.665.444. Salgından daha fazla kişi hayatını kaybetmeden ve daha fazla zarar görmeden kurtulabilmemiz için herkesin aşı olması şart. Bu sebeple Koca yaptığı açıklamada yüzde yüz katılım beklendiğini ifade etti. 

Özellikle aşı karşıtı kimseler tarafından ortaya atılan manipülatif iddiaların bir gerçekliği olmadığını bilerek aşı sırası gelen herkesin gidip bir an önce aşısını olması gerekiyor. Aşı konusunda aklınıza takılan tüm soruların cevapları için buraya tıklayarak Sağlık Bakanlığı COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nu ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1403956359339593728?s=21
44
12
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
44
12
6
3
1