Ferrari Formula 1 Patronu İstifa Etti: İşte 'Bağıra Bağıra Gelen' İstifanın Nedeni

8
4
2
1
0
Ferrari Formula 1 takımının 2019'dan bu yana başkanlığını üstlenen Mattia Binotto istifa etti. Binotto, göreve geldiği ilk günden bu yana hayranlar tarafından eleştiriliyordu.

Formula 1 2022 sezonun sona ermesinden bir hafta sonra büyük bir haber geldi. 2019’dan bu yana Ferrari’nin Formula 1 takımı Scuderia Ferrari’nin başkanlığını üstlenen Mattia Binotto, istifa ettiğini duyurdu.

Bugün resmileşen gelişme, aslında Formula 1 dünyasında haftalardır konuşuluyordu. Ferrari, paylaştığı duyuruda Binotto’nun 31 Aralık’a kadar görevinde kalacağını açıkladı. Binotto’nun yerine geçecek olan isim ise henüz netleşmedi.

Binotto’nun istifası neden yaşandı?

ferrari mattia binotto

Mattia Binotto, Scuderia Ferrari’nin başına geçtiği ilk günlerden beri eleştiriliyordu. 2018 sezonunda şampiyonluğa oynayan Ferrari, 2019 ve 2020 sezonunun başlarında hem sürücü hem de takım şampiyonluğuna oynasa da sezonların ilerleyen yarışlarında fazlasıyla geri kalmıştı.

Öyle ki Ferrari, 2020 sezonunda son 40 yılın en kötü sezonunu yaşamıştı. F1 takımı, takımlar şampiyonasını altıncı sırada tamamlamış, uzun yıllar süren Ferrari itibarı zedelenmişti. Şampiyonanın yanı sıra Sebastian Vettel ve Binotto arasındaki gerilim dedikoduları ve Vettel’in takımdan ayrılışı da Binotto’nun hayranlar üzerindeki varlığını olumsuz etkilemişti.

Tüm bu olayların ardından geçtiğimiz haftalarda Ferrari’nin CEO’su John Elkann’ın Binotto’ya artık güven duymadığı iddia edilmişti. Haliyle Binotto’nun şirketten ayrılacağı dedikoduları da ortaya çıkmıştı.

Ferrari, yeni takım patronunun bu yıl sonuna kadar seçileceğini açıkladı.

Mattia Binotto da açıklama yaptı: “Sevdiğim şirketten ayrılıyorum”

“Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Birleşik ve büyüyen bir ekipten ayrılıyorum. Gelecek için en iyisini dilediğim en yüksek hedeflere ulaşmaya hazır, güçlü bir ekip. Bu karar benim için ne kadar zor olsa da bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak : https://www.ferrari.com/en-EN/corporate/articles/ferrari-announcement-2022
8
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
0