Netflix'te Film İzlerken Senaryosunu da Gösteren Google Chrome Eklentisi: ScreenplaySubs

17
5
2
2
0
Bir Netflix filmi izlerken aynı anda senaryosunu da görmenizi sağlayan Chrome eklentisi ScreenplaySubs ile film izleme keyfiniz ikiye katlanacak. Herkesin ücretsiz olarak kullanabileceği Chrome eklentisi ScreenplaySubs nedir, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık.

İzlediğiniz her filmin arkasında uzun, sayfalarca süren bir macera var; senaryo. Pek çok izleyici izlediği filmin nasıl bir senaryoya sahip olduğunu, sahnelerin doğaçlama olup olmadığını merak eder. Chrome eklentisi ScreenplaySubs ile bu merakınızı giderebilirsiniz. Çünkü Chrome eklentisi ScreenplaySubs, izlediğiniz film ile eş zamanlı olarak senaryosunu da takip etmenizi sağlıyor.

Peki, Chrome eklentisi ScreenplaySubs nasıl kullanılır? Şu an için bu eklenti Netflix ile birlikte çalışıyor. Bu nedenle eklentiyi kullanmak için Netflix abonesi olmalısınız, sonrası ise tek tıkla kurulum. Sizin için Chrome eklentisi ScreenplaySubs nedir, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve eklentinin öne çıkan noktalarını anlattık. 

Chrome eklentisi ScreenplaySubs nedir?

ScreenplaySubs, Netflix üzerinden izlediğiniz filmlere ait senaryoları aynı ekranda görüntülemenizi sağlayan bir Google Chrome eklentisidir. Eklenti ile görüntülenen senaryolar orijinal halinde yani yabancı dildedir. Şu an için eklenti üzerinden sınırlı sayıda film senaryosuna ulaşabiliyorsunuz ancak arşivin her hafta yenilendiği söyleniyor.

Chrome eklentisi ScreenplaySubs’ın en dikkat çeken özelliği eş zamanlı görüntüleme. Herhangi bir filme ait bir senaryoyu biraz araştırma ile bulabilirsiniz. Fakat ScreenplaySubs, bu senaryoyu film ile beraber görüntülemenizi sağlıyor. Bu durum, özellikle senaryo tekniğini öğrenmek isteyenler için son derece faydalı. 

ScreenplaySubs nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Buradan ScreenplaySubs Chrome eklenti sayfasını açın.
  • Adım #2: Eklentiyi Google Chrome internet tarayıcınıza kurun.
  • Adım #3: Eklentiyi açın.
  • Adım #4: Bir film seçerek Netflix sayfasına gidin.
  • Adım #5: Netflix hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra filmi açın.
  • Adım #6: Sağ üst köşedeki Toggle Script butonu ile senaryoyu görüntüleyebilirsiniz.

Adım #1: ScreenplaySubs Chrome eklenti sayfasını açın:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs

Chrome eklentisi ScreenplaySubs’a Chrome Web Store üzerinden ulaşabilirsiniz. Burada eklenti ile ilgili detaylı bilgileri, ekran görüntülerini ve örnek videoları görebilirsiniz. 161 KB boyutunda olan ve en son Ağustos 2020 tarihinde güncellenen eklenti, 3 binden fazla kişi tarafından kullanılıyor. 

Adım #2: Eklentiyi Google Chrome internet tarayıcınıza kurun:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs,  chrome web store

Chrome Web Store üzerinden ulaştığınız Chrome eklentisi ScreenplaySubs’ı Google Chrome internet tarayıcınıza kurmak için Add to Chrome butonuna tıklamanız yeterli. Tıkladıktan sonra gerekli onayları verin ve kullanmaya başlayın.

Adım #3: Eklentiyi açın:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs,  uzantılar

ScreenplaySubs’ı Google Chrome internet tarayıcınıza kurduktan sonra tarayıcının sağ üst köşesinde eklentinin logosunu göreceksiniz. Eğer göremiyorsanız puzzle şeklindeki Uzantılar logosuna tıklayarak ScreenplaySubs’ı görebilirsiniz.

ScreenplaySubs logosuna tıkladığınız zaman karşınıza küçük bir pencere açılacak. Burada Supported Movies butonunu göreceksiniz. Butona tıklayarak ScreenplaySubs internet sayfasını açabilir ve eklenti tarafından desteklenen filmleri görebilirsiniz. 

Adım #4: Bir film seçerek Netflix sayfasına gidin:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs,  supported movies

ScreenplaySubs internet sayfasını açtığınız zaman karşınıza eklenti tarafından desteklenen filmleri gösteren bir katolog çıkacak. Buradan seçtiğiniz bir filmi izlemek için hemen altında bulunan Watch butonuna tıklayın. Buton sizi, filmin Netflix sayfasına yönlendirecek. 

Adım #5: Netflix hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra filmi açın:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs, netflix

ScreenplaySubs internet sayfası üzerinden Watch butonu ile seçtiğiniz filmin Netflix sayfası açılacak. Netflix hesabınız açık ise direkt film sayfasına yönlendirileceksiniz. Eğer hesabınız açık değilse Netflix hesap bilgilerinizle giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Oynat butonuna tıklayarak filmi başlatın.

Adım #6: Sağ üst köşedeki Toggle Script butonu ile senaryoyu görüntüleyebilirsiniz:

chrome eklentisi, ScreenplaySubs, senaryo

Filmi başlattıktan sonra tıpkı seçenekler butonuna ve oynatma çubuğuna benzeyen bir butonu sağ üst köşede göreceksiniz. Toggle Script yazan bu butona tıklayarak izlediğiniz filmin senaryosunu görüntüleyebilirsiniz. Senaryo açıldıktan sonra ekran ikiye bölünecek ve siz hiçbir şey yapmadan film ile senaryo beraber ilerlemeye başlayacak. 

ScreenplaySubs tam olarak ne işe yarıyor?

chrome eklentisi, ScreenplaySubs, senaryo eğitimi

Chrome eklentisi ScreenplaySubs tarafından desteklenen filmler, izlemek istediğiniz filmler ise son derece işe yarar bir eklenti. Ancak şu an ScreenplaySubs arşivinde son derece az sayıda film var ve bu nedenle pek çok izleyiciye cazip gelmiyor. Fakat her hafta güncellendiğini de unutmamak gerekiyor. 

Eklentiyi eğitim amacıyla kullanmak da bir seçenek. Eğer senaryo yazmak istiyor ve senaryonun nasıl bir metin olduğunu öğrenmek istiyorsanız ScreenplaySubs, son derece işe yarar bir eklenti. Elbette, arşivdeki filmler yabancı filmler olduğu için senaryoları da orijinal halinde yani yabancı dilde. Bu nedenle ancak yabancı dil bilginize güveniyorsanız eğitim amacıyla kullanabilirsiniz. 

17
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
2
2
0