Fitness YouTuber'larının Bir Ayda Kazandığı Korkunç Para

47
30
14
6
5
Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, her geçen gün genişleyen izleyici kitlesiyle birçok kişi için gelir kapısı hâline geliyor. Eğlence, eğitim, teknoloji gibi farklı kategorilerin yer aldığı bu platformda Fitness kanalları da son dönemin trendlerinden biri. Peki Fitness kanalları aylık ne kadar kazanıyor? Gelin bu soruya birlikte yanıt arayalım.

YouTube, herkesin bildiği gibi sayısız türden içeriğin yer aldığı oldukça büyük bir platform. Bu platformda yer alan içeriklerden biri de fitness temalı içerikler. Son dönemde sayıları artış gösteren fitness temalı kanallar, hem izleyicilerin ilgisini çekiyor hem de kazançlarıyla YouTuber olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. 

Son dönemin yükselen trendi fitness kanallarını ele alan Golf Support isimli bir site, geçtiğimiz günlerde dünya çapında yayın yapan bu kanalların gelirlerini sıraladığı bir liste yayınladı. Aylık gelirlerin 800.000 doların üstüne çıktığı bu listede dünyanın en popüler 20 fitness kanalı yer alıyor. Yayınlanan listeyi ve fitness kanallarının isimlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Tibo Inshape, aylık 800.000 dolardan daha fazla kazanıyor:

fitness kanalı youtube kazancı

Golf Support'un yayınladığı listenin ilk sırasında daha çok ekstrem fitness içerikleri paylaşan Fransız bir vücut geliştirme uzmanının yönettiği Tibo Inshape yer alıyor. 6,4 milyon abonesi bulunan kanalın aylık kazancıysa tam 816.037 dolar. Tibo Inshape'ten 2,1 milyon daha fazla abonesi olmasına rağmen Athlean-X isimli kanal, aylık ortalama 440.405 dolarlık kazancıyla listede ikinci sırada yer alıyor.

Tibo Inshape ve Athlean-X'i sırasıyla 290.051, 209.296 ve 139.811 dolar aylık ortalama gelirlerle Calisthenicmovement, The Fitness Marshall ve Bodybuilding Workout Routine and Diet Planning isimli kanallar takip ediyor. Bodybuilding Workout Routine and Diet Planning isimli kanalının 4,2 milyon abonesi olmasına rağmen diğer rakiplerinden geri kalması da ilginç bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 

Gelirlerde tek etken abone sayısı değil:

youtube para kazan

Ürettiği ve sattığı golf ekipmanlarıyla bilinen Golf Support'a göre abone sayısı, gelirleri etkileyen bir parametre olsa da tek başına yeterli olmuyor. Listenin 2. ve 5. sıralarındaki kanalları örnek gösteren platforma göre aylık gelirlerde sosyal medyadan gelen katkılar ve sponsorlar gibi parametreler de etkili oluyor.

Kaynak : https://www.cnbctv18.com/buzz/top-earning-fitness-youtuber-rakes-in-over-800000-two-indian-channels-make-the-list-4492121.htm
47
30
14
6
5
Emoji İle Tepki Ver
47
30
14
6
5