Fiziksel Olarak Var Olması İmkansız Bir Kara Delik Gözlemlendi

112
12
5
5
4
Yerçekimi dalgalarını yakalamak için kurulan ekipmanlar garip sinyaller yakaladı. Bu sinyaller fiziğe göre var olmaması gereken bir kara delikten geliyor.

Kara delikler bilimin ilgi odağında olan yapılardan biridir. Bir yıldız, ömrünün sonuna geldiğinde çekirdeğindeki çökme o kadar kuvvetli olur ki içinden ışık bile kaçamaz ve bir kara delik oluşturur. 

Tabii ki her yıldız ölünce kara delik olmuyor. Bir yıldızın kara delik olması için Güneş’in en fazla 50 katı kütleye sahip olması gerektiği düşünülüyor. Yeni gözlemlenen bir yapı ise bu teorideki üst sınırı esneteceğe benziyor. Quanta Magazine’de yer alan bilgilere göre yerçekimi dalgalarını tespit etmek için kullanılan ekipmanlar, garip ölçüm sonuçları vermeye başlayınca bilim insanlarının ilgisini çekti. 

kara-delik

Sinyallerin kaynağı olabileceği düşünülen seçeneklerden biri bir kara delik. Bu kara deliğin kütlesinin ise Güneş’in kütlesinin en az 100 katı olması gerekiyor. Bu da bilim insanlarının teorilerine uymayan bir yapının ortaya çıkması demek. 

Araştırmacılar, doğrulanması halinde ortaya çıkan yapının çarpışan ve birleşme halindeki iki kara delikten oluşabileceğini söylüyor. Uzmanlara göre Güneş’in 30 ve 50 katı kütlelere sahip iki kara delik çarpışıp birleşmeye başladı ve daha sonra onlara katılan üçüncü ve daha küçük bir tane, bu sinyallerin yayılmasına sebep oldu.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/found-black-hole-vast-should-not-exist
112
12
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
112
12
5
5
4