Fortnite, Acemi Oyunculara Yardım Ettiği İddiasıyla Eleştirildi

30
9
3
2
0
Fortnite'ın tecrübeli oyuncularıyla acemilerin arasındaki farktan dolayı zarar gördüğünü düşünen Epic Games, profesyonel oyuncuların iddiasına göre oyunu acemiler için daha kolay hale getirmeye çalışıyor.

2017'de oyun dünyasına dahil olarak battle royale kategorisini sallayan Fortnite, bazı profesyonel oyuncuların tepkisini çekmeye başladı. Epic Games'in oyunu yeni başlayanlar için daha kolay bir hale getirmesinin Fortnite'ın dinamiğini bozduğunu düşünen bazı profesyoneller Twitter'dan tepki gösterdi.

Fortnite'ı ilk çıktığı dönem bir süreliğine bile oynadıysanız tecrübeli oyuncularla acemilerin arasında büyük bir fark olmadığını biliyor olmalısınız. Zaman geçtikçe Fortnite'ın profesyonel alandaki yelpazesi genişledi ve birçok takımla birlikte fazlasıyla profesyonel oyuncu ortaya çıktı. Durum böyle olunca oyunu yeni keşfedip dahil olanlarla tecrübeli oyuncuların arasındaki sınıf farkı göze batmaya başladı.

Bazı profesyonel oyuncuların iddialarına göre Epic Games, durumun farkında olduğu için Fortnite'ı yeni başlayanlar için daha iyi bir hale getirmeye karar verdi. Buna tepki gösteren oyuncuların düşüncesiyse bu hamlenin oyun dinamiğini olumsuz etkilediği oldu.

Bu tepkilerin ilk örneği olarak TSM'in oyuncusu Daequan'ı ele alabiliriz. Oyunun yeni başlayanlar için değiştirildiğini belirten Daequan, bu durumun devam etmesi halinde Fortnite'ın mahvedileceğini söyledi. Twitter gönderisinde açık olarak Fortnite'ın adını vermeyen Daequan'ın paylaşımına aşağıdan göz atabilirsiniz.

"Bir gün oyun geliştiricileri acemileri koruyamayacağını fark edecektir. Normal modu ve rütbe sistemi modunu ayırarak oyunu değiştirmeye çalışırsanız oyunu mahvedersiniz."

Daequan'ın bu gönderisinin ardından Fortnite topluluğunun popüler isimlerinden de destek mesajları geldi.

Tepkilerin zamanla ne hale geleceğini hep birlikte göreceğiz. Epic Games'in konuyla ilgili resmi bir açıklaması henüz mevcut değil ancak açıklama yapıldığında sizinle paylaşıyor olacağız.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/03/30/fortnite-noobs-criticized-tsm-daequan/
30
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
9
3
2
0