14 Yaşındaki Çocuk, Fortnite Oynayarak 200,000 Dolar Kazandı

69
21
9
4
2
Sceptic takma adıyla bilinen ve Fortnite yayını yapan 14 yaşındaki Griffin Spikoski, şu ana kadar oyundan 200 bin dolar para kazanmayı başardı.

Griffin Spikoski, yaşıtlarının büyük kısmı gibi Battle Royale oyunlarında vakit geçirmeyi seven ve oyunda yaptıklarını da sosyal medyadan paylaşan bir gençti. Hayatını değiştiren ise meşhur Fortnite yayıncısı Tfue’yi yendiği video oldu.

O video YouTube’da tam 7.5 milyon izlendi ve genç yayıncının YouTube içerikleri o zamandan bu yana yoğun ilgiyle takip ediliyor. Sceptic’in kanalında tam 1 milyon abonesi var. Spikovski’nin yayınladığı videoların izlenme sayıları da birkaç gün içerisinde yüzbinleri aşıyor, yani genç yayıncının başarısı tek videoluk değil. Sceptic’in bir de Twitch kanalı var ve kanalında da yaptığı yayınlarda Fortnite oynamaya devam ediyor.

WABC-TV’ye göre genç yayıncı günde 8 saat bu oyunu oynarken, liseyi de uzaktan aldığı derslerle devam ettiriyor. Hafta sonları günde 18 saat oyun oynayabileceğini belirten Sceptic, bu kadar oynamanın fazla olacağını itiraf ediyor.

Oyunu işi gibi gördüğünü ifade eden genç yayıncı, bir finansal danışmana sahip ve ailesinin desteğiyle de bir şirket kurmuş durumda. Griffin’in babası da bu durumdan memnun ve e-spor’un da herhangi bir spor gibi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Yaşına göre oldukça olgun kararlar veren genç yayıncı, parasını iyi bir üniversiteye gitmek için biriktirdiğini ve bir noktada da ev almayı düşündüğünü söylüyor. Sceptic’in gelirleri de çoğu yayıncı gibi YouTube reklamlarından, sponsorluklardan ve hayranlarının yaptığı ödemelerden geliyor.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/gaming/14-year-old-boy-makes-200000-playing-fortnite/
69
21
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
69
21
9
4
2