Fortnite'ta Oyuncuların Psikolojisini Bozan Kara Delik Yok Oldu

32
8
4
2
1
Fortnite'ın 10. sezonu, bir kara delik ile noktalandı. Saatler önce ise bu kara delik yerini, yeni bir güncellemeye bıraktı. Ancak oyunun sunucuları şu sıralar hala tam olarak aktif değil.

Oyun sektörü son birkaç yıldır, hayatta kalma oyunlarının etkisi altına girmiş durumda. 2017 yılında piyasaya sürülen PUBG ile başlayan bu akım, farklı geliştiriciler tarafından üretilen hayatta kalma oyunlarıyla sürdürülüyor. Hatta son dönemlerde pek çok  farklı kategorilerde popüler oyun, hayatta kalma moduna sahip olmaya başlamış durumda.

Hayatta kalma odaklı oyunlardan bir tanesi de Fortnite. Geçtiğimiz dönemlerde bir devrin sonuna gelen Fortnite, 10. sezonun sona ermesiyle birlikte mevcut haritasını kullanıma kapattı. Fortnite artık, yepyeni bir haritaya sahip olacak ve geliştirici şirket bu yeni dönemi "Fortnite: Chapter 2" olarak isimlendiriyor.

Fortnite'ta yeni bir dönem başlıyor

Fortnite

Fortnite'ın 10. sezonu, görkemli bir finalle sona erdi. Oyun severler, 10. sezonun bitişi için düzenlenen etkinlikleri izleyerek Fortnite'ın bir devrini kapatmış oldular. Ancak oyunun sonu çok da istendiği gibi olmadı çünkü geliştirici ekip oyunu, bir kara delik ile noktaladı. Bu kara delik, pek çok oyunseveri olumsuz anlamda etkiledi ve hatta bu durum, oyunseverlerin aileleri tarafından da tepkiyle karşılandı.

Şimdi ise bu kara delik ortadan kalktı ve Fortnite'ın sunucuları çevrimdışı oldu. Aslına bakacak olursak bu durum Fortnite için alışılmış bir şey. Çünkü geliştirici ekip, sezon aralarında sunucuları kapatıyor ve gerekli bakımları yapıyor. Bu çalışmalar 4 ila 6 saat arasında değişiyor. Yapılan çalışmaların ardından da büyük bir güncelleme sunuluyor ve oyun, yeni bir sezona başlamış oluyor.

Geçtiğimiz saatlerde yeni Fortnite ile ilgili olarak bir tanıtım videosu ortaya çıktı. Yaklaşık bir saat öncesinde ise Fortnite: Chapter 2'nin yeni bir tanıtımı ortaya çıktı. Oyuna getirilen yaklaşık 15 GB'lik güncellemeyi yükleyen bazı oyuncular, yeni tanıtım videosunu görüntüleyebiliyorlar ancak oyun hala tam olarak aktif durumda değil. İşte yeni tanıtım videosu;

Fortnite'ın yeni sezonu, kısa bir süre sonra oyunseverlerle buluşacak ve oyunun ne denli değiştiğini hep birlikte göreceğiz. Bakalım geliştirici ekip, Fortnite'ın mevcut popülaritesini yaptığı değişikliklerle korumaya devam edebilecek mi?

Kaynak : https://kotaku.com/fortnites-black-hole-is-over-1839050526
32
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
8
4
2
1