Fotoğraf Çekerken Kadrajdaki İnsanları Silip Atan Uygulama

52
16
11
6
5
Fotoğraf Çekerken Kadrajdaki İnsanları Silip Atan Uygulama
Çektiğiniz fotoğraflardaki insanları, fotoğrafı bozmadan silebilen bir uygulama geliştirildi.

Kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız fotoğraf çekerken kadrajınıza istemediğiniz bir kişinin girmesi kaçınılmaz olabiliyor. Çekeceğiniz fotoğraf sokaktan ya da çekeceğiniz yerden geçen birinin 'istilası'na uğradığı zaman, çok güzel bir fırsatı da kaçırmış oluyorsunuz ancak yeni bir uygulama ile bu talihsizlik, tarihe karışıyor olabilir.

Fazlasıyla işlevsel bir proje olan uygulama 'Do Something Good' tarafından yapılmış. CAPTCHA gibi tanıdığımız teknolojilerde de parmağı bulunan damjanski isimli sanatçı, Artnome'a verdiği röportajda yeni uygulaması hakkında konuşurken "İnsan sonrası çağlar için bir uygulama. Yeni uygulama tüm selfielerinizi değersiz kılıyor. Nasıl mı? Kişiyi ortadan kaldırarak" ifadelerini kullandı.

Unutmadan hatırlatmakta fayda var: Uygulama sayesinde kendi fotoğrafınızı çekemeseniz de üzülmeyin, uygulama köpeklere dokunmuyor. Başka bir deyişle kendinizi çekemeseniz bile sevimli arkadaşınızı çekmeye devam edebileceksiniz.

Bye Bye Camera isimli uygulama, yapay zeka araçlarını kullanarak çalışıyor. YOLO isimli nesne sınıflandırıcısını kullanarak kişilerin dış hatlarını belirliyor ve Adobe'daki 'içeriğe uygun doldurma' benzeri bir işlem yapılarak fotoğraftaki kişi ortadan kaldırılıyor.

Proje son derece eğlenceli ve bir o kadar da karışık sonuçlara sahip. Yapay zekanın nasıl kullanılabileceği ve nasıl kullanılması gerektiğine güzel bir örnek olan uygulamayı iOS cihazlarınızda denemek isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Son olarak, uygulamanın 19,99 TL'lik bir ücreti bulunduğunu belirtelim.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/24/at-last-a-camera-app-that-automatically-removes-all-people-from-your-photos/
52
16
11
6
5
Emoji İle Tepki Ver
52
16
11
6
5