Bir Fotoğrafçı, Sinekkuşlarının Güneş'le Oluşturduğu Eşsiz Manzaraları Yakaladı

54
8
3
0
0
Christian Spencer isimli Avustralyalı bir fotoğraf sanatçısı, uzun süredir çekimlerini yaptığı 'Winged Prism' isimli projesini yayınladı. Sanatçı, projesiyle sinekkuşlarının oluşturduğu eşsiz görüntüleri gözler önüne serdi.

Fotoğrafçılık, hem evrenimizin hem de kendi gezegenimizin en güzel yerlerinin, olaylarının ve anlarının tek bir kareyle bize anlatılmasını sağlayan fazlasıyla değerli bir meslektir. Her insan fotoğraf çekebilir ancak fotoğrafı nasıl çektiğiniz sizi diğer insanlardan ayıran en önemli kriterdir. Bu da bir fotoğraf sanatçısını sanatçı yapan şeylerin başında geliyor diyebiliriz.

Fotoğraf sanatçıları aynı zamanda sabırlı insanlardır. Bu insanlar elde etmek istedikleri yalnızca tek bir kare için saatlerce, günlerce, haftalarca, aylarca ve hatta yıllarca bekleyebilir. Zaten bu bekleme sürecinin sonunda çıkan fotoğraf da bir sanat eseridir. İşte bu sanatı ortaya koyanlardan birisi de Avustralyalı fotoğrafçı Christian Spencer'dı.

Sinekkuşlarının Güneş'le oluşturduğu eşsiz görüntü:

sinekkuşu

Christian Spencer, son 19 yılını Brezilya'daki Itatiaia Ulusal Park'ında geçirdi. Sanatçının kamerasıyla birlikte odaklandığı ana şeylerden birisi bu bölgede bulunan sinekkuşlarıydı. Kanatları ince bir yapıya sahip olan bu kuş türleri, Güneş'in önünden geçtiklerinde kanatlarında bir gökkuşağı oluşturuyorlardı.

sinekkuşu

Sinekkuşları aynı zamanda yaşayan en küçük kuş türü olarak tanınıyor. Yalnızca 1,8 gram ağırlığa sahip olan bu kuş türü saatte 54 kilometre hızla havada uçabiliyor. Bununla birlikte bu kuş türü yalnızca bir saniye içinde 80 kez kanat çırpabilir. Anlayacağınız, bu kuşların net bir fotoğrafını çekmek kolay bir iş değildir.

sinekkuşu

Ancak bu kuşlara kafasını takmış olan Christian Spencer, son paylaştığı 'Winged Prism' projesiyle birlikte elde ettiği eserleri de gözler önüne serdi. Sinekkuşlarının Güneş'in önünden geçerken oluşturdukları muhteşem görüntüler, Christian Spencer sayesinde çıplak gözle görülebilir oldu.

sinekkuşu

Christian Spencer'ın kamerasıyla elde ettiği eşsiz görüntülerin daha fazlasını görmek için kendisinin internet sitesine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte internet sitesinde sanatçının diğer eserlerine de göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2020/07/28/photographer-captures-the-rainbows-in-hummingbird-wings/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PetaPixel+%28PetaPixel%29
54
8
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
54
8
3
0
0