Galericilerden Uyarı: İkinci El Fiyatları 10 Güne Kadar Artacak

190
41
13
10
2
Günümüzde otomobil fiyatlarında yaşanan artış, galericilere göre 10 güne kadar ikinci el piyasasını da vuracak. Galerici Mustafa Üzer, bayilerde sıfır araba olmadığını da söyleyerek fiyatların düşeceğine dair bir işaret olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)'ne yeni bir zam gelmişti. Bu zam sonucunda otomobil fiyatları yeniden artmıştı. Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan bu artış, ikinci el otomobil piyasasında da kendisini göstererek bir araç sahibi olmayı daha zor hale getirmişti.

Yaşanan artışın sebebi her ne olursa olsun, otomobil fiyatlarındaki olumsuz yönde oynamanın herkesi etkilediği aşikâr. Ancak eğer şu günlerde bir araç sahibi olmak istiyorsanız, sizin için yeni bir uyarı yapıldı. Galericiler, ikinci el araç fiyatlarının 10 güne kadar yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Fiyatlar 10 gün içinde yeniden artacak:

ikinci el araba

Bayilerde 400 bin TL olan sıfır otomobillerin liste fiyatlarının 500 bin liraya kadar arttığını söyleyen galericiler, vatandaşlara uyarıda bulundu ve fiyatların 10 güne kadar yeniden yükseleceğini söyledi. Galerici Mustafa Üzer, yaptığı açıklamada bayilerdeki artışın henüz ikinci el piyasasına yansımadığını söyledi.

Galerici Mustafa Üzer, ikinci el satışlarında fırsatçılık yapmaya çalışanların da olduğunu dile getirerek 'Yüzde 70 herkes araba satmaya başladı. Satan, almaya başlıyor. Böyle bir ek kazanç sağlamaya çalışan çok fazla.' ifadelerini kullandı ve açıklamalarına şu şekilde devam etti:

ikinci el otomobil

"Bu araba fiyatları niye çıktı? Yurt dışından araba gelmediği için. Ülkemizde olan araba sayısı belli fabrikalar üretim yapmıyor. Araba da herkesin bir ihtiyacı. Sıfır yok zaten adam gidiyor 6 ay zaman veriyorlar. Bayilerde sıfır araba yok. O yüzden düşeceğini hiç zannetmiyorum talebimiz çok fazla."

Araba fiyatlarında düşüş beklemediklerini belirten Mustafa Üzer, herkesin galeriden almama derdinde, biniciden alma derdinde olduğunu söyledi. Üzer, binicilerin %80'inin bu ticareti yaptığını, kendilerininse bu işi yasal yaptıklarını ve garanti kapsamında olduklarını belirtti ve şu şekilde devam etti:

"Bir sorun olursa sattığınız arabada bir şey olursa biz buradayız. Dışarıdan aldığınız insanlar sizi ertesi gün tanımazlar. Arabaları galericiden almaya özen gösterelim. Herkes bu mesleği yapmanın derdinde herkes mesleğini yapsın. Sattığımız her arabaya garanti veririm."

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202009121042832628-galericilerden-ikinci-el-arac-almayi-dusunenlere-uyari-fiyatlar-10-gune-kadar-tekrar-yukselecek/
190
41
13
10
2
Emoji İle Tepki Ver
190
41
13
10
2