Lucid Motors, Tesla Model S’i Devirebilecek Elektrikli Otomobili Air’i Tanıttı

32
7
5
4
2
Lucid Motors, ilk tamamen elektrikli sedan otomobili Air’i tanıttı. Kağıt üzerindeki özelliklerine baktığımızda bu araç, Tesla Model S’le rekabet edebilir.

Tesla Model S, spor elektrikli otomobiller üretmenin de mümkün olduğunu gösteren araç olmuştu. Uzun yıllardır bu alanın öncüsü olan araca şimdi Lucid Motors logolu bir rakip geliyor: Air. Aracın performansının da hiç fena olmadığını söyleyebiliriz.

2021 yılının bahar aylarından itibaren teslimatı başlayacak olan Air fiyatları ise 80 bin dolarla 169 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Genel olarak baktığımızda ise oldukça lüks gözüken araç için bu fiyatlar gayet normal diyebiliriz.

Tesla Model S’e ciddi rakip

lucid air

Lüks elektrikli pazarında adeta tek rakibi kendisi olan Tesla Model S, ciddi bir meydan okumayla henüz yüzleşmemişti. Bu pazarda iddialı olan bir diğer otomobil olan Lucid Air, her anlamda rakibine kafa tutmaya ve bu pazardan payını almaya çalışacak.

Hızlı şarj özelliği sayesinde yalnızca 20 dakikalık şarjla yaklaşık 500 kilometrelik menzile ulaşabilen araç, 400 metreyi 9,9 saniyede geçiyor ve 1080 beygir gibi oldukça yüksek bir güç seviyesine sahip. 

Aracın toplam menzili 832 kilometre olarak açıklandı. Aracın sürtünme katsayısının da 0,21 olduğunu söyleyelim, yani Tesla Model S’den ve Porsche Taycan’dan daha iyi aerodinamiğe sahip. Aracın en az 4 farklı modeli olacağı söyleniyor. 

Geniş ve ferah iç alan

lucid air inside

Lucid Motors, Air’in genel olarak minimal iç tasarımı sayesinde oldukça geniş bir iç alana sahip olduğunu söylüyor. Gerçekten de otomobilden gelen fotoğraflarda epey ferah bir kabin ve minimal, modern tasarımlı bir konsol göze çarpıyor.

Aracın temel modeli 80 bin dolarlık fiyat etiketine sahip ve 2022 yılında satışa çıkarak en son satışa giren model olacak. Air Touring versiyonu ise 95 bin dolardan satılacak ve daha yüksek menzile ve motor gücüne sahip olacak. Air Grand Touring ise 139 bin dolar olacak, 800 beygirlik bu araç 2021in ikinci yarısında piyasada olacak. Air Dream Edition ise 169 bin dolarlık etiketiyle ilk piyasaya çıkan model olacak.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/lucid-motors-air-debut-cost-specs-price-sale-date-ev-2020-9
32
7
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
32
7
5
4
2